Stilla min själ

publicerat i Allmänt;
Söndag 8 oktober 2023
Vägledningens dag
 

(null)
Det blåser mycket även idag. Ändå blev bilden så lugn. Rogivande. 

Söndagstankar:
Nu blossar oroligheterna upp igen på Västbanken. Våldsamt och brutalt. Väldigt otäckt. Dödade och kidnappade människor, kvinnor, män och barn. Kommer det någonsin att bli fred där? 

Såg på Världens barn galan igår. Så fin gala. Det är upprörande att se barns lidande i världen men också uppmuntrande att se allt som görs för att göra det bättre för barnen. Tack vare insamlade pengar från bl a Sverige. Men det är oroande med barnen i krigets Ukraina. Som mannen från Erikshjälpen sa: det handlar inte bara om fysiska skador, det handlar om inre psykiska skador efter alla trauman. Det gör ont att tänka på. Tacksam för alla människor som ställer upp och hjälper! 

Du oroliga värld…så mycket mörker, så mycket hat, så mycket maktbegär, så mycket ondska…och i vårt land har regeringen beslutat att inte försöka nå klimatmålen….??? När klimatförändringarna ofta är orsaken till fattigdom, svält, konflikter…så sjukt! 

(null)
Vackert vid kanalen:-)

Jag njuter av denna höst. Även när det blåser är det skönt att gå ut en sväng. Att vila tankarna och njuta av naturens skönhet. Det var längesen jag mediterade. Önskar att jag kunde ha ro att börja igen. Meditation är läkande. Men det är svårt när man har tinnitus. Mediterar du?

(null)


Dags för denna igen känner jag. Dagermans ord får bli Dagens ord:
"Jorden kan du inte göra om. Stilla din häftiga själ. 
Endast en sak kan du göra, en annan människa väl. 
Men detta är redan så mycket, att själva stjärnorna ler. 
En hungrande människa mindre betyder en broder mer." 
(Stig Dagerman)

<3

Så stilla min själ. Gör en annan människa väl. :-)
Tillönskar Dig en ny fin vecka! 

Meditation
♥️

Taggar: #stillaminsjäl#oroligvärld#klimatmålen#världensbarn#njuteravhösten;

Kommentera inlägget här :