Närvarande

publicerat i Allmänt;
Fredag 14 juni 2024

Det har regnat under natten och tidiga morgonen. Det är vattenpölar på vägen där vi går, jag och Balder, i morgonsolens sken. Det är tyst och stilla. En bit från oss står ett mycket vackert rådjur. Vädrar i luften, klipper med öronen och vänder om in i skogen igen. Göken kokoar i öst. Tröstergök. Och korpen "skorrar" någonstans högt över våra huvuden. 
(null)
Vi rundar "vuxendagis" innan vi vänder hemåt.  Ja, det står faktiskt "vuxendagis" på skylten. :-) Här samlas jägarna på hösten. 
Det blommar rikligt längs vägkanten. Förutom ängsblommor blommar smultron och lingonblommor. :-) Det porlar lite i en bäck. Vi lyckas skrämma upp en flock ringduvor som suttit i ett träd. De flyr flaxande iväg. Det dundrar som om en hel flock vilda djur var på väg! :-) Om man inte visste att det var duvorna skulle man bli rädd! 

De här promenaderna är väl kanske inte så mycket att berätta om. Men för mig är de viktiga. Det är just under dessa som jag är intensivt närvarande med alla sinnen. Blir ett med naturen. En nästan andlig upplevelse. Inget flum, bara verklighet. <3

(null)
Rosorna "hänger" lite efter regnet. 
(null)
Men de "reser" sig igen. De är så vackra och doftar så gott. 
Nu skiner solen efter ännu en regnskur men det åskar, mullrar, så ännu mer regn är nog på väg. 
Hoppas att det är uppehåll i Stockholm. Yngste sonen med familj är på Grönan idag. Men Noah är inte med. Honom vaktar farfar. Eller om det är han som vaktar farfar? ;-) Naturligtvis skulle jag varit med som barnvakt men kroppen säger ifrån. Inga bilresor! Så Balder och jag är "ensamma" hemma. Känner sorg över att inte räcka till…men det är som det är…

Gå varsamt på Din livsväg! <3
Och Du: trevlig helg! :-)

Andetag
Dagens meditationsbild och ord:


(null)

♥️



Taggar: #meditationsbild#närvarande#promenad#ensamhemma#regn#rosor#korp#rådjur;

Kommentera inlägget här :