Kärleken och Tilliten

publicerat i Allmänt;
Långfredag 29 mars 2024

Vill skriva om Kärlek denna långfredag. Om kärleken som är det största av allt. För att inte helt tappa tron på mänskligheten. Kärleken finns där, hela tiden, även om det är svårt att se den ibland, i hatets och våldets tid. 

Kärleken finns där
i ömheten 
i medkänslan
i lusten
i samarbetet 
i hoppet
i tron
i freden
i ansvaret
i vänskapen
i tryggheten
i naturen

(null)
(Bild från förra året) <3

Det känns fint att vara i torpet. Mycket snö kvar här ännu men lättare att ta sig fram. Många djurspår på gården. Bl a räv och grävling. 
Tystnaden här ute i skogen. Älskar den. Lite fågelkvitter bara som påminner om att det är vår. På vägen hit såg vi mängder av tranor, svanar och gäss ute på åkrarna. Har aldrig sett så många tranor förut! 

Det är långfredag. Bland mina gamla vykort från skolresan i Israel hittade jag dessa bilder från Den heliga gravens kyrka, även Uppståndelsekyrkan, i Jerusalem. 
(null)
Jag har googlat och lärt mig lite men mest är det ett virrvarr av information. Minns inte så mycket från mitt eget besök. Väldigt "pråligt" och mycket "krimskrams" kan jag tycka. :-) 

Jesus är en historisk person. Han nämns i flera skrifter än Bibeln. Sen är det upp till var och en att tro eller inte tro på händelserna, med död och uppståndelse. Tro gör man i hjärtat, för min del. Hjärnan är logisk och krånglar till det. Och för mig som är en ifrågasättande person, handlar det mycket om "varför"? 
Idag tänker jag mycket på lidandet i världen. Och jag "förstår" inte meningen med det som sker. Nej, för mig är inte "allt som det ska". 
Men jag är lugn. Trots allt. För jag tror att kärleken och ljuset, till slut, kommer att segra.Det kallas Tillit.

Må Du också ha Tillit till Livet. Kärleken. Ljuset. Trots allt. <3
"Livet är
just det här. 
Kamp och tillit. 
Buren. Bär."
- Cecilia Ekhem-
<3
Andetag 
Dagens meditationsbild och ord:

(null)

♥️





Taggar: #kärleken#tilliten#tron#mörkret#lidandet#graven#meditationsbild;

Kommentera inlägget här :