Snilleblixt och knastrande snö

publicerat i Allmänt;
Idag hann vi mer än vad vi trott. Före kl 15 hade vi varit på slöjdmässa, julklappsshopping i stan och en tur till torpet. Ändå hade vi unnat oss en sovmorgon och maken hade varit en tur till affären för matinköp. Ibland har man flyt... Nu har jag packat in en hel del julklappar. Som vanligt så här års fylls nästan alla hörn i lägenheten med fina papperskassar som dignar av inslagna paket. Det tycker jag är mysigt!
Slöjdmässan i stora gasklockan är jättefin. Där finns så mycket vackert hantverk att titta på och eventuellt köpa.Så många fantastiska hentverkare det finns!Mycket folk och trevliga försäljare. Det var en hel del folk på stan också, köer i vissa affärer. Men det är ju så det ska vara så här före jul. När vi sneddade över stora torget hörde vi en ljus men bestämd stämma som sjöng: "Hej tomtegubbar slå i glasen..." Jag vände mig om och fick en glimt av en liten, rödklädd flicka i en sittvagn.Hon såg så glad och lycklig ut medans hon sjöng. Den glädjen var smittsam!
Ute i torpet var det 2 cm snö. Kornig snö. Vi tog en liten promenad. Det knastrade i snön när vi gick. Och vi lämnade stora fotspår efter oss.


Tredje advent i torpet. Lite frostigt kallt.

Lucka 11

Positiv nyhetet: Läser i tidningen Kollega om entreprenören Simon Eisner. När han en kväll såg butikspersonal slänga bröd med kort datum fick han en snilleblixt. Nu ser han till att storföretagens produkter når hemlösa och behövande.Han gjorde efterforskningar och fann att enorma mängder mat slängs redan när den produceras. Dels sker en felproduktion, dels en överproduktion. Inom dagligvaruhandeln kasseras varje år ca 100 000 ton varor till ett värde av 2 miljarder kronor! Simon Eisners affärsmodell går ut på att erbjuda butiker och industri att ta hand om mat med kort datum eller mat i defekta förpackningar som inte kan säljas och sedan leverera den till hemlösa och andra som behöver.Företagen betalar det de tidigare betalat för att få varorna förstörda...

Dagens tanke: Släpp fram ditt inre ljus. Det kan ledsaga den som bara ser mörkret.

Kommentera inlägget här :