Snacka om julstök!

publicerat i Allmänt;

Malena Ernmans underbara stämma ljuder över lägenheten. Julmusik. Vackert så man ryser. Efter en tur på glashala och blöta vägar ut till torpet, känns det skönt att vara i stan igen. Maken lagar mat, en favoriträtt, Fläskfilé med bananer och curry. Julkorten är postade, liksom klapparna till mamma i Göteborg. Regnet trummar mot rutan.
Det är många som stressar nu, julstressar. Vilket hemskt ord: julstress...Ett tokigt minne kommer till mig. Från min och makens första gemensamma egna jul, när vi var sambor i Uppsala. Allt skulle vara perfekt! Lika perfekt som mamma brukade ha det. Men, jag vet inte hur vi tänkte... Vi hade inte delat upp alla sysslor på flera dagar...åh, nej, vi hade ju "dan-före-doppredagen" på oss. Så vi storstädade,(även skåp och skåpluckor)  och vi slog in klappar och vi julpyntade och vi klädde granen och vi fixade skinkan och...så blev det kväll och vi ville slå oss ner framför TV:n och se "Uppesittarkväll"...men, knäcken! Vi ska ju koka knäck! Och golvet i köket skulle ju bonas! Att koka knäck och bona golv samtidigt är inget jag rekommenderar... Det här var före microvågarnas inträde i var mans kök. Att koka knäck kan ta väldigt lååång tid... Det hann bli natt och det hann bli julafton innan vi var färdiga. Men vad gjorde det, vi hade det rent och fint och det doftade gott av knäck och bonvax i lägenheten. Nu kunde släkten komma!


Den här vackra julgruppen kom en "tomte" med igår!

Lucka 17

Dagens positiva nyhet: På Slottstorget i stan, där vår stolta julbock brann ner, har det nu dykt upp små julbockar. Vem eller vilka som ställt dem där är okänt. Men vilket fint initiativ!

Dagen ord stjäl jag från Svenska Hjältar-galan på TV igår. När Mark L frågade underbara Milla Martin, 9 år, Bullhjälpen, vad vi alla kunde göra för att skänka pengar till svältande barn i Afrika, svarade Milla ungefär så här: "Ja, barn kan baka bullar att sälja, ungdomar kan sälja sina gamla leksaker och gamla kan ju virka dukar och koka sylt och sälja." Underbart! Helt underbart!!!

Till er som inte såg galan: Se den! Så mycket mod, så mycket styrka, så mycket medmänsklighet det finns hos människor!!! Och som Mark Levengood påpekade: Vi kan alla välja mellan gott och ont. Jag vill nog tillägga att till det onda hör likgiltigheten...

Kommentera inlägget här :