Julgran i kruka mm

publicerat i Allmänt;

Vilken vacker dag! Solen kom fram och lyste på snön och färgade skyarna i en ljuslila nyans. Just idag får man lite "julkänsla". Termometern visar - 0 och snön som var så blöt igår känns idag riktigt sympatisk.. Åh, vad jag önskar att det kunde få se ut så här på julafton!
Igår visade en vän upp sina nya fina stövlar. De var såna där perfekta stövlar. Snygga, varma och vattentäta och till ett överkomligt pris. Jag fick prova hennes. Åh, så sköna! De fanns till salu på en viss affär. Efter jobbet åkte jag ut till stormarknaden. Och där stod de ju! Jag förstod ju snart att jag måste ha en storlek större än den  min vän har. Fanns ingen med den storleken framme... Efter att ha frågat personalen visade det sig att jo ,det fanns ett par i min storlek...men, de var tingade och var ställda åt sidan...suck...jag blev sååå besviken. "Men, de är bara undanställda under dagen och om kunden inte dyker upp kan jag ringa dig i morgon", säger den trevliga försäljerskan. "Åh, vad snällt!" Hon lovade att ringa direkt på morgonen. Jag insåg att chansen var minimal att den andra kunden inte skulle dyka upp men hoppet fanns ju där... Sen kom jag på att OM nu stövlarna fanns kvar så kunde ju jag ändå inte åka ut och köpa dem idag... Klockan 9.30 i morse gav jag upp... Klockan 10 ringde det och en glad röst säger: "Du skorna finns kvar! Om du inte kan hämta dem idag så ställer jag undan dem till i morgon åt dig, det går bra." "Åh, vad snällt," svarade jag, "det känns nästan som en julklapp." Hon skrattade gott...


Utsikt från ett fönster idag

Lucka 20

Dagens goda nyhet hittar jag på "Hållbar Livsstil": Julgran i kruka! Varje år kastar vi svenskar ca tre miljoner julgranar. Det kan vi förebygga med Julgran i kruka. När julen är över kan vi plantera ut granen i trädgården, i skogen, ge bort den eller lämna tillbaka den till plantskolan. Låt din gran leva även efter jul!

Dagens ord:

"I nysnön blir allt så vackert grafiskt.
Spänstigt bär grenarna sin lätta börda,
sitt kvistmönster."
Lena Larsson

När jag gick in på bloggen idag, blev jag jätteglad över en fin kommentar till förra inlägget. Det värmer och känns så mysigt att få den responsen från er läsare. Kram till er alla!

Kommentera inlägget här :