Sinnenas högtid

publicerat i Allmänt;

Mina julbockar, de små och den stora

Igår bars den stora julbocken upp från källaren. Med tanke på bockens avsevärda ålder ( ungefär = min) och alla källare, vindar och förråd den stått i så är detn fantastiskt välbehållen. Många är de barn som använt den som häst och dragit i den och klappat den. Den har också fått sig en och annan utskällning från förvånade hundar som undrat "men vad är detta"? Bocken har onekligen magrat och blivit "torr" och borde väl egentligen "halmas om". Men för det krävs nog en kunnig person och tills jag hittar denna så försöker jag själv fixa lite här och där. Han brukar se ganska nöjd ut när han får komma upp i julvärmen.

Gårdagens vackra vintertäcke är nu bara att glömma. Det har regnat sedan i går kväll. Man hör hur snömassor rasar från taken. Inte så charmigt men inne är det varmt och mysigt.

Lucka 23

Dan före dopparedan har jag följande positiva nyhet att berätta:
Kevin 11 år, har varit flitig gäst på Hudiksvalls sjukhus.Eftersom han vet att det kan vara tråkigt för små barn att ligga på sjukhus, ville han ge julklappar till dem så att de hade något att leka med. Kevin sparade sin veckopeng och inkomsten från burkpant. För de ca 900 kronorna (!) han fick ihop köpte han bilar och dockor och delade ut julklapparna till barnen på sjukhuset! Ännu en stor hjälte!!!
(Good News Magazine och Kristianstadsbladet)

Julen är sinnenas högtid!
Doften av hyacint och pepparkaka
Ljudet av bjällerklang och julpsalm
Smaken av julskinka och glögg
Synen av tända ljus och gnistrande stjärnor
och
känslan av värme och frid!

Alla känner inte så, alla upplever inte detta, till dem går våra tankar speciellt idag och i morgon...

Äldste sonen med fyrbent vän har nu kommit upp hit. Efter jobbet ska skinkan in i ungnen och de sista julklappsinköpen ska göras. Sen blir det uppesittarkväll...

Kommentera inlägget här :