"Orosgrytan"

publicerat i Allmänt;


Tulpan i solsken  februari 2011

Jag är bra på att oroa mig jag. Nästan av en expert. Det finns så mycket att oroa sig över... fast man egentligen inte behöver! Försöker lära mig det. Jodå, jag tränar på att inte oroa mig så mycket. Ibland fungerar det bra, ibland mindre bra... Då behöver jag påminnas om det onödiga i att bära omkring en massa oro. Talade med en god vän om detta idag. Om hur dumt det är att oroa sig för saker som troligen aldrig kommer att hända. Varför förvänta sig det "värsta", när man kan förvänta sig det "bästa"? Jag har skrivit om det det här förut på bloggen. Om tillit till framtiden... Hur man än vänder och vrider på det så kan man ju aldrig kontrollera framtiden.... Ett bra tips är att inrikta sig på det man vill ska hända istället för det som man oroar sig för skulle kunna hända! Det har jag testat och det funkar alltid! Ändå trillar jag dit igen, ner i "orosgrytan"... Träna, träna, träna!!!


"Oro är som en gunghäst - oavsett hur fort man gungar kommer man ingen vart"

När jag har svårt för att sova som en följd av oro brukar jag upprepa följande ord, i mina tankar: "Vila - allt är som det ska vara." ( Från Kreativ Insikt)

Dagens tanke: " Det blir sällan som man tänkt sig - oftast blir det bättre"!

"Why Worry, There should
be laughter after pain,
there should be sunshine after rain
so why worry, now."
 "Dire Straits"

Idag var det en vacker dag! En dag med "solkyla" (se tidigare inlägg). För kvällen och natten gäller: "Vila - allt är som det ska vara!"

Kommentera inlägget här :