Jag - en lagom supporter

publicerat i Allmänt;

Jag är ingen bra sportsupporter, enligt min yngste son. Eller rättare sagt, "ingen riktig supporter." Själv tycker jag att jag är en "lagom" supporter. Jag är ingen fanatiker precis. Jag har mitt blåvita fotbollslag i mitt hjärta och jag tittar på matcher ibland. I söndags såg jag filmen om mitt lag. Då påmindes jag om varför jag gillar just detta lag. På 80-talet tog detta, fattiga amatörlag, stora segrar mot proffslag ute i Europa. Spelarna jobbade på varvet till kl halv 3 och gick direkt till träningen halv 4. Vilka killar! Förr kunde jag alla spelarnas namn. Nu för tiden försvinner spelarna utomlands så fort jag lärt känna igen dem! Jag har liksom gett upp. Med ålderns rätt...?
Jag är dessutom gammaldags nog att tycka att fotboll ska spelas på vår, sommar, höst och hockeyn på vintern...
Hockey har jag gillat så länge jag minns. Och mitt hjärta rymmer även ett hockeylag. Brynäs!! Det intresset började också med väldigt speciella spelare... Föga anade jag i min tidiga tonår, då mitt intresse var som störst och idolerna som mest ouppnåliga, att jag som medelålders skulle stöta på dessa killar, numera medelålders män, varje gång jag går på hockeymatch. Numera är vi alla publik och står och mumsar korv i pauserna... En gång fick min underbara make, syn på min gamla favorit, Tord Lundström, i hockeyshopen. -"Vill du ha hans autograf?", säger min make. -"Ä, ja, jag vet inte"...stammar jag och konstaterar att Tord försvunnit i folkmängden. Men min make springer ikapp honom och kommer triumferande tillbaka med Tords autograf. Gissa om Tord blev förvånad och jag var nog mest... generad...

 
Å-draget 2011

Man kan inte skriva om hockey, dessa dagar, utan att nämna Stefan Liv. Hockeysverige har sorg. Du fattas oss, Stefan!

Kanske har min son rätt, jag är nog ingen "riktig" supporter. Men det finns ju så mycket annat kul här i livet...också!!!


Regnbåge över ån. Det har varit ett flertal regnbågar de senaste dagarna som följd av det skiftande vädret. Vackert!

"När jag var ung sa de: Du kommer att begripa när du är femtio. 
Nu är jag femtio och har inte begripit ett dugg."
Eric Satie

Till sist: Se till att ditt liv innehåller alla regnbågens nyanser.

 

Kommentera inlägget här :