GLÄDJE!

publicerat i

- "Ska vi bestämma att vi ses om ett år igen?" säger min läkare vid mitt återbesök idag. Jag blir förbluffad... Och jätteglad! Det känns som en friskförklaring! Fast vi båda vet att jag har en bit kvar att gå på Bättringsvägen... Men jag behöver inte "stöttas" på samma sätt längre. Medicinen måste jag fortsätta med men i övrigt klarar jag mig själv. Läkaren gillade mina planer för framtiden. Och framförallt gillade hon mina stora framsteg. "Det strålar om dig", så sa hon t o m.
Vid besöket hos terapeuten i går fick jag göra ett test som visade att min depression nästan är över men när det gäller ångesten har jag en bit kvar.
Efter dessa två besök känner jag en stor lättnad! Så lättad att jag genast tog itu med två bitar som ingår i min plan. Under promenaden tillsammans med maken föreslog han att vi skulle gå en sväng in mot stan och sen en sväng upp till vår arbetslokal. Båda delarna fungerade utmärkt :) Det hade gått 5 månader sen jag senast varit där!
Tro nu inte att jag fått "hybris"! Jag är klok nog att ta det lugnt innan jag tar nästa steg och nästa steg och nästa...

Sitter åter på balkongen. Solen värmer och himlen är blå. Det ska visst bli riktigt bra sommarväder några dagar framöver...
Jag har ett flertal vänner som är förkylda. Inte roligt. Önskar alla en snar bättring!!!

Min vandring längs Bättringsvägen fortsätter. Nu med lättare steg... Jag har börjat hitta hem till mig själv. Som min läkare uttryckte det: - "När en patient tillfrisknar efter en depression möter man en ny människa, får en ny bekantskap, som inte kom fram under sjukdomstiden "
Jag förstår vad hon menar. För jag har inte varit mig själv på länge, länge...

"Den källa
från vilken ditt skratt
stiger upp
var också ofta fylld
med dina tårar."
-Kahlil Gibran

"Blotta känslan
att leva
är glädje nog."
- Emily Dickinson

Under semestern gjorde vi en liten skogsutflykt, jag, maken och "lånehunden". Då fascinerades jag av hur vacker vår svenska skog kan vara. Jag tog några kort och hoppas att något av dem kommer med på dagens inlägg. Jag gör ett försök..:)


Kommentera inlägget här :