Öppen dörr till sommaren

publicerat i Allmänt;
Det finns dagar som man önskar att man kunde spara. En sådan dag är idag. Det är en sådan underbar sommardag. Det är som om jag först idag har förstått att nu och här är det SOMMAR!
Solen  lyser och värmer från en blå himmel och speglar sig i åns vatten. Det blåser en lätt bris från havet och det går små vågor på vattnet, små krusningar. Båtar av alla de slag glider sakta förbi. Idag avundas jag alla som har båt. Åh, att få åka ut på havet idag!!! Måsarna flyger över å och tak. Jag känner för första gången en stilla frid inom mig. Som om jag öppnat upp och orkat se och ta in allt runt omkring mig. Här och nu. 
 
"Jorden är full med himmel"
Elizabeth Barett Browning
 
"Det jag såg var som en hänryckning.
Allt tycktes le."
Dante
 
Vi fick ett sånt vackert Tackkort från en av våra gäster på studentmottagningen. Det var första gången hon var här i lägenheten. Hon tyckte att vi bor alldeles fantastiskt och att det var så vackert både ute och inne! Vad glad jag blev. Det fick mig att se på mitt boende med nya ögon. Man blir ju lätt hemmablind. Efter fyra år går man inte omkring och nyper sig i armen längre och tänker "är det verkligen sant att jag bor här?" Man behöver ibland bli påmind om hur bra man har det ...
 
Nu skränar måsarna men det stör inte. Det hör sommaren till :)
 
 
Jag känner att jag öppnat min inre dörr och släppt in ljuset och sommaren igen...

Kommentera inlägget här :