HÄR OCH NU

publicerat i Allmänt;

Här och nu, här och nu, upprepar jag som ett mantra om och om igen, när tankarna far iväg till dåtid och framtid. En framtid jag inte vet något om och en dåtid som jag inte kan göra något åt. Det vi alla har är ett Här och ett Nu. Och det är inte så lite det! Det är Nu och Här vi ska må bra, det är Här och Nu vi lever.
Det märks att jag börjat träna Mindfulness ;) Ska berätta mer senare...
Det är lustigt det där när man börjat med något nytt så ser man det överallt. Här och Nu dyker upp i texter lite "här" och där har jag märkt. Man "ser" ju det man är inriktad på...;)) Som när man är gravid då ser man massor med "stora magar". Eller köpt en ny bil, då ser man massor av likadana bilar!
Finns säkert något fint ord inom psykologin för detta fenomen...

Igår tog en fantastisk vän med mig på en biltur en bit längs kusten. Vi satt på en brygga i solskenet och njöt av havet. Till och med måsarna var vackra! För mig var det underbart, både för kroppen och själen. Ett skönt och rogivande Här och Nu.
Och vilken vän jag har!!! Dyrbar, så dyrbar!

Under vissa perioder har jag försökt att leva efter mottot: "Är det meningen att det ska bli så, så blir det så." Försöker tänka så nu också när stress och kontrollbehov växer sig starka. Allt kan vi inte styra... Men vi kan leva Här och Nu. :)

Kommentera inlägget här :