NOVEMBERLJUS

publicerat i

Det är en gråmulen novemberdag i torpet. Tack och lov är det uppehåll. Efter en sömnlös natt ( försöker sluta med sömntabletterna )känns huvudet som en tryckkokare. Tar mig upp och efter frukost går maken och jag med lånad hund på promenad ner till sjön. Det är alldeles stilla och tyst och det ligger en tunn isskiva på vattnet. Hunden, som ännu inte förstått att han är en springerspaniel och därmed vattenapportör, vadar i det kalla vattnet. Det har han knappt gjort en enda gång under hela sommaren! :)

De nakna träden sträcker sig upp mot den grå himlen. Det råder ett lugn som smittar av sig ändå in i själen. Det är som om naturen dragit en djup suck och sen gått in i någon form av dvala.

Nu sänker sig mörkret över torpet. Vi har dragit oss inomhus. Hunden har somnat på golvet framför den sprakande brasan. Vi har tänt ett ljus. Ett ljus till minne av en kär vän som vi nyligen mist. Du fattas oss! Vi möts igen!

Söndag:
Sovit bättre. Förmiddagspromenaden blir en lite längre promenad. Men en bit upp i skogen vänder vi. Någon har skrivit "VARG" på en stolpe...Vi tar det som en varning...( även om det är ett "skämt")

Ekorren har bytt till vinterpälsen. Gråbrun och tjock hoppar den omkring. Ibland ensam, ibland med en kompis. Små och stora fåglar samsas kring fågelmatarna och fågelhuset men när ekorren kommer är det bäst att fly. Det är lätt att se vem som är herre på täppan här! ;) T o m de annars så kaxiga skatorna flyger i väg upp i träden.

Tänd ljus!

Låt inte mörker hindra dig
att söka Ljuset!
Och när du funnit det,
låt andra se,
pröva, övertyga sig.

Vill du, att ljus ska leva,
tänd då hos andra
samma längtan.

Tänd frimodighetens ljus
i rädslans mörker,
tänd rättens ljus
i korruptionens mörker,
tänd Trons ljus
i förnekelsens mörker,
tänd Hoppets ljus
i förtvivlans mörker,
tänd Kärlekens ljus
i dödens mörker.

Tänd ljus!
- Bo SetterlindKommentera inlägget här :