VÅGA VARA DIG SJÄLV

publicerat i

Kanske var det inte meningen att mina ord skulle publiceras och läsas? Jag vet inte... Vet bara att mitt nyss skrivna inlägg plötsligt bara inte fanns längre... :( Raderades ut? Försvunnen i cyberrymden? Var det någon utomjording som stal det?? Hm...hur som helst så känns det snopet och irriterande...

Jag hade skrivit ett inlägg med mina tankar kring höst och åldrande. Om att det trots gråa oktoberdagar går att se naturens skönhet även i vissna löv och åldrande träd. Om svårigheten att se skönheten i åldrande människors ansikten och kroppar. Att det inte anses vackert att åldras naturligt. Att vi alltid möts av budskapet att du inte får åldras, inte duger som du är, att du måste göras om, se ut som någon annan, se yngre ut än vad du är... Hörde på radion om en kvinna som skrivit en bok om faran med skönhetsoperationer. Om att många ångrar sig och andra blir beroende. Lika farligt beroende som t ex alkoholism. "Var nöjd med ditt utseende och din kropps små egenheter" var hennes budskap. :)

När naturen går till vila och samlar kraft för uppvaknandet till våren ska vi människor fortsätta vara lika aktiva, pigga och fyllda med energi som resten av året. Helst dygnet runt. Inte undra på att vi blir sjuka när vi ska vara tiptop hela tiden. Jag tror inte att vi blir sjuka av mörkret och kylan, jag tror att vi blir sjuka av stressen, kraven, alla "måsten". Vi tar oss inte tid för vila och återhämtning. Att bara vara.

Njut av naturens skönhet. Leta efter det vackra runt omkring dig. I andra människors ansikten och i ditt eget väsen. I ditt hem och i andras hem. ( Man måste inte byta ut inredningen mot något nytt varje gång en ny trend dyker upp!) Njut av tända ljus, musik, samtal, ensamhet, gemenskap, din hobby, bra TV, film, böcker, sköna promenader. Svep in dig i en varm pläd och drick något varmt. Kryp upp i soffan och bara var dig själv!
Läste om någon som tyckte att hösten var en nystart! Kanske det... Nya tankar, nya drömmar, nya projekt.... Kanske projektet vila och hitta balans i tillvaron?
Kanske projektet Våga vara dig själv?

"Så vackra
lönnbladen blir
när de vissnar."
-Shiko

Var glad över att du är Du! Du är vacker! Du är underbar! Du räcker till! Du är unik! Du duger som du är!

"För varje år som går -
nya linjer och veck i vår kropp.
Som ett minne
av alla nya steg vi gått,
alla nya upptäckter vi gjort"
Ur Stillsamheter

En stilla undran: varför är det så vackert med trädens årsringar men inte med människors "årsringar"? Fåror, fläckar, rynkor, grått hår...?

"Naturliga ting
åldras vackrast"
Ur Sällsamheter

Inget fel med att piffa upp sig! Men man mår nog bättre om man gör det för sin egen skull och efter egna behov istället för att tillfredsställa andras behov.
Kom ihåg att andra tjänar pengar på att du tror på din egen oduglighet!
Trender kommer och trender går men Du är alltid Du!

Så blev de här orden ändå skrivna och kanske publicerade ...

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av BB:

En man holl en plats at mig pa minibussen idag 'Du ar gammal',sa han. 'Det ar sa manga som trangs'. Har ser man upp till den som ar 'gammal'! Kram fran Addis

Kommentera inlägget här :