Hjärta och Hjärna

publicerat i Allmänt;

Idag är det värmebölja över landet. Jag klagar inte. + 31 här i stan. Fläktar lite nu på kvällen. Blir kanske tropisk natt denna natt också?
Det var varmt att gå på stans Stadsfest på förmiddagen. Inget folkvimmel precis, de flesta låg nog på badstranden. Men väldigt gott med en strömmingsmacka. :)

Gårdagen var väldigt speciell. Vi drog till Avesta. En mysig och fin liten stad! Med en jättestor Dalahäst!
Att träffa min vän efter ett långt uppehåll, det var en härlig och varm upplevelse :) Hon var sig lik. Riktiga vänner hittar man direkt tillbaka till. Som om man setts igår fast det är flera år sedan sist. Och man har så mycket att berätta och så många minnen att dela.

En härlig upplevelse var också Avesta Art. Utställningen i det gamla järnverket. En upplevelse utöver det vanliga! Mycket lärorik historia blandat med fantastisk och spännande konst och installationer. Det var roligt, skrämmande och spännande. Glaskonsten var det mest fascinerande. Vi hade väldigt roligt när vi knappt hittade ut från en korridor som var som en labyrint med speglar....och när vi spelade med pinnar på grejer av järn och plåt...( där fick man utlopp för..jag vet inte riktigt vad men bra kändes det iallafall :-) )
Jobbet i järnverket måste ha varit väldigt hårt. Mörkt, hett, tungt, farligt,smutsigt...
Vi har fördelen att leva idag när vi kan roa oss men också förundras. Heart & Brain heter årets utställning. Avesta Arts grundtanke är: "Viljan att vara ett unikum där samtidskonst möter industrihistoria och naturvetenskap ,i harmoni eller kontrast."
Detta var ett äventyr! Rekommenderas!

Till sist: Vänskapsband - det är viktigt,det är vackert <3
Kommentera inlägget här :