Upptrampat

publicerat i Allmänt;

Solskenet kom tillbaka och värmer oss nu så skönt igen. Regnovädret har dragit sig norrut. Jag läser om allt det ställt till med under sin framfart. Hoppas att solen snart lyser på alla igen. :)

Under promenaden med hund och make idag avvek vi från vägen och tog en liten genväg på en upptrampad stig genom gräset. Började fundera på alla dessa vägar och gångvägar man planerar och bygger i nya bostadsområden. Oftast raka linjer. Men det uppstår alltid andra icke inplanerade stigar. Stigar som går "tvärs över", upptrampade av människor. Vi vill ta snabbaste vägen, vi vill ta genvägar!
Det är inte alla som gillar detta. Vän av ordning skakar på huvudet. "Så gör man inte."
Det är precis som i livet, tänker jag.Vi följer inte alltid de stora inritade vägarna. Vi hittar våra egna stigar och viker av åt annat håll. Vi trampar upp nya stigar och vi får våra efterföljare. Till besvikelse för andra, t ex föräldrar som stakat ut vår väg för oss. Men vi har friheten att välja. Ibland är genvägar nödvändiga, ibland är genvägar "senvägar". Men varför ha så bråttom? Att vika av från den asfalterade "riktiga" vägen är nyttigt ibland. Ett äventyr. Kanske det är här guldskatten ligger?
:))
Min väg, Bättringsvägen, har verkligen inte varit någon utstakad, färdig väg men den är nu väl upptrampad. Nu vågar jag t o m släppa kontrollen och tryggheten och vika av på en ny, främmande stig ibland. Lite försiktigt...undrande vilka och vad jag ska få möta. Kanske är jag den första att trampa genom gräset, just här?

Min väg är inte alltid din väg men ibland möts vi :)

Må din väg gå dig till mötes :)
<3

Kommentera inlägget här :