"Torpet-öl?"

publicerat i Allmänt;

Måndag
+ 29 i skuggan
Vindstilla

Det känns som om man håller på att flyta bort. Värst är det för hunden. Bäst att ligga inomhus, liiite svalare där...
Vilken sommar! Ingen brist på sol och värme ;)
Vi satt ute på balkongen nästan till midnatt igår. + 22 grader då! Skönt! Det kom några droppar regn en stund. Önskade att det regnat i torpet när vi nu var i stan men icke. Här dammar vägarna och gräsmattan bleknar mer och mer. Men: Stockrosorna har börjat slå ut!!!

Vet inte varför men jag tänker mycket på ordet "hat" nuförtiden. Det är ett så starkt ord och det används ofta väldigt slarvigt och rutinmässigt. Tycker jag. Vad är det att 'hata'? Sportsupportrar använder ofta ordet om sina motståndare. Men 'hatar' man verkligen? Rasister hatar också. Men hur kan man 'hata' en grupp människor man inte känner? Bara för att de ser annorlunda ut eller har en annan åsikt eller håller på ett annat lag? Hata...starkare än avsky...Älska och hata är varandras motsatser. Kan man älska att hata?, som en del påstår att de gör? Om man hatar en person eller flera som gjort en väldigt illa, det kan man förstå men annars? De som näthatar kvinnliga fotbollsspelare, HBT-personer, muslimer...var kommer deras hat ifrån från början? Har man sett hatet i en annan människas ögon vet man hur stark kraft det handlar om....Hat föder hat. Kärlek föder kärlek. Och störst av allt är KÄRLEKEN!
Jag tänker kämpa för den! Är du med? <3

Humlen som vi klippte ner i juni har nu växt upp och klättrar nu på taket. Vilken växtkraft! Den har så söta kottar nu. :)
Man kanske ska börja tillverka öl? Hi hi... "Torpet-öl!"

Kommentera inlägget här :