En solskenshistoria

publicerat i Allmänt;

Har ni läst eller hört om hjältehunden Pui? En solskenshistoria från Bangkok. Pui letade mat och nosade på en vit plastsäck.
Där i låg en nyfödd liten flicka. Hon var lämnad att dö vid en mängd skräp intill vägkanten.
Pui, som aldrig brukar ta något med sig hem, bet försiktigt tag i säcken och bar den hela vägen hem till sin ägares hus. Där började han skälla för att få sin husses uppmärksamhet.
Den nyfödda bebisen kom skyndsamt till sjukhus. Det konstaterades att hon var för tidigt född, liten och väldigt skör. Nu söks de biologiska föräldrarna.
Pui har fått lokala Röda Korsets utmärkelse för sin heroiska insats! :)
Källa: Aftonbladet

Så härligt med positiva nyheter!
:)

Jag har en sån där från- och till-dag i dag...Vädret är från och till och jag också. Jobb och städ igår, värk och vila idag. Så är mitt liv just nu. Ute är det ömsom sol och moln och ömsom moln med lite regn. Det "skvätter" idag ;)

Hunden glömmer att han redan fått mat och skäller på "husse". Tillsagd ligger han ned, suckar och blänger lite surt. ;)
Maken byter keps. Han har en gammal sliten keps när han är här i torpet och den nya "födelsedagskepsen" när han är i stan. Det är något av det bästa med torpet, att här kan man ha sina gamla slitna älsklingskläder. Man är ju "på landet". ;) I stan vill man ju se lite "prydligare" ut. Fniss...

Det finns några få frön kvar i fågelmataren. Dessa kivas hackspetten och ekorren om...oftast vinner ekorren, den lille rackaren...

Vi undrar vem vår hund "ser" som inte vi ser när vi är på promenad. Nästan varje gång stannar han upp och tittar bakåt. Helt stilla blickar han intensivt och lite förundrat bort längs vägen... Som om han väntade på "någon" som ska komma ikapp... :)

På tal om promenad. Igår, i stan, på väg till jobbet fotade jag några ståtliga växter i en rabatt nära ån. Jag visste inte vad de hette så jag frågade på Fb. Mina vänner visste svaret: Allium giganteum :)De är så vackra!

Dagens ord på vägen:
"There is no way to
Happiness
- Happiness is the
way!
- Thich Nhat Hanh
:)

Kommentera inlägget här :