Skådespel i torpet

publicerat i

Kr. Himmelsfärds dag 2013.
Ingen gökotta för min del detta år heller. Hur skulle det gått till? Somnade inte förrän vid 4 i natt. Klev med andra ord upp ganska sent. ;)
Såg en buss i går som istället för "Ej i trafik" skyltade med "Tyvärr inte i tjänst". Ibland skulle man vilja ha en sådan skylt . ..En skylt som vänligt talade om att "idag är jag ur funktion"
. Tyvärr...

Men idag är inte en sådan dag. Just idag mår jag bra...

Jag, maken och hunden är i torpet. Igår kväll hörde vi plötsligt ett ovanligt ljud ute på gården. Det lät ungefär som om en elefanthjord sprang förbi. När vi tittade ut såg vi något väldigt speciellt. Djur var det men inga elefanter utan två råbockar som stångade varandra med hornen. Det är ju vår.... Det såg ibland ut som om de nästan fastnade i varandras horn. De frustade och stampade och kämpade. När hunden fick se dem genom fönstret började han skälla. Då sprang de ut i skogen igen. Hunden stod länge kvar och "muttrade". Maken och jag var förbluffade och tacksamma över att ha fått se ett sådant skådespel på nära håll! :)Tyvärr var det för mörkt för att fota eller filma.

Det är Maj månad. Fåglarna drillar och pilar mellan träden. Boar in sig i holkarna. Hörde Gökens ko-ko. "Västergök är bästergök" :)
Gården är full av vitsippor. Vårbruket är igång ;) I litet format men ändå. Jag har till min stora lycka orkat kratta och rensa i en rabatt. :) Till lunchens omelett plockade jag färsk gräslök.
Jag tycker att den bästa tiden är Nu! När allt lever upp igen och fortfarande är så där skirt grönt <3

Nu kommer solen fram igen. :)Hoppas att den skiner på er alla!

Undrar vilka som ska bo i lilla huset i vår och sommar?

Kommentera inlägget här :