"SVENSSONS"?

publicerat i Allmänt;
En gång i tiden var jag och min familj riktiga "Svenssons". Mamma, pappa, två barn, radhus och Volvo...fniss....Och naturligtvis åt vi "radhusbiff" en gång i veckan! ( Blodpudding, om någon undrar).
Det var ett bra liv. Kämpigt ibland förstås, men för det mesta bra. Hade aldrig tid att tänka efter då. Det var så fullt upp med arbete, städ, tvätt, dagis, skola, fotboll, innebandy, förkylningar, familjemiddagar, inköpslistor,födelsedagskalas....
Nu så här i backspegeln, ser livet då bra ut. Intensivt och ja, bra ;-)

Livet är bra nu också. Och nu har jag tid att fundera, tänka efter...
Undrar hur en "typisk Svensson-familj" ser ut idag? Det är nog inte lika vanligt med Volvo nu...;-) Och blodpuddingen är utbytt mot tacos :-)


Allt har sin tid....
Allt förändras....
Och det är som det ska vara....
Förut pratades det mycket om att man skulle vara "förändringsbenägen", nu pratar man om att "kliva ur sin bekvämlighetszon" ;-) Men det är väl samma sak? Nya ord på gamla fenomen:-)
Att våga frångå det rutinmässiga. Att våga ta nya steg. Att våga testa något nytt.
Det ska man väl göra om man inte trivs med sitt liv. Men bara om man själv vill. Inte för att det är trendigt eller för att andra tycker det. Och ibland behövs det kanske bara en liten förändring för att man ska må bättre.
Öppna sig för nya insikter. Träna upp sin tacksamhet. Börja äta nyttigare mat. Plötsligt klä sig i färggladare kläder. Upptäcka sin omgivning på nytt. Ställa upp för någon som har det jobbigt. Osv...
Om man vill, om man kan, om man törs ;-)

Ja, allt har sin tid... 
Fånga dagen. Du är Här och Nu :-)

Just Nu Här för mig: kan inte låta bli att skratta åt hunden. Maken har rensat frysen från gammal mat. Hunden lyckas norpa åt sig en liten bit falukorv. Förbryllad försöker han äta upp den. Den är ju frusen och hård... Hundens uppsyn är obetalbar! :-)
❤️Kommentera inlägget här :