Sjusovare och samla intryck del 2

publicerat i Allmänt;
Sov du länge idag? Det gjorde du rätt i. Det är sjusovardagen idag! Googlade lite ;-) Och fann att det inte alls var bra att sova länge denna dag. :( Hoppsan! Den som sov länge den 27 juli var dömd att sova i sju månader och om det regnade tolkades det att det skulle regna i sju veckor...aj, aj aj...
Namnet sjusovardagen kommer från legenden om sju kristna som under förföljelse blev inmurade i en grotta där de sov i tvåhundra år. De ska ha kommit ut år 447 när grottan öppnade sig...:-) Det var sjusovare det!!!
( Källa: Nordiska museet)

Jag älskar att strosa omkring i städer. Det är mysigt att titta in i någon lokal butik eller ta en fika på ett café men allrahelst strosar jag när butikerna är stängda. Då ser man sådant man annars bara skulle stressat förbi...Det är att på något sätt känna av stadens själ ;-)
Som jag sa förut så strosade jag i Norrtälje igår, på morgonen....
"Som första kund i Roslagens Sparbank, den 2 juli 1859, satte pigan Mathilda Sofia in 3 riksdaler."

Installation i Norrtäljeån...Gamla arbetsskjortor och mamelucker på tork...

Blomsterprakt och vackert solglitter :-)
Två bilder från gårdagens inlägg får vara med i dag igen ;-)

Tryckande väder idag. Solen tittar fram ibland men mest är det molnigt och varmt. Såg nyss en översiktskarta över åska och blixtar över Sverige i dag...det var i stort sett bara vi här som inte drabbats av ovädret. Det var klockan 13.30 det...undrar om vi blir förskonade?

Nu börjar det bli kväll och kanske stämmer det att ovädret går öster om oss?

Känns som om jag halvsovit mig genom dagen. Slut i kroppen av värmen....
Dags för en kvällsdusch kanske? Växterna behöver också en dusch. Hunden vägrar gå på promenad i värmen. Ligger mest och sover. Skulle vara skönt med lite lägre temperaturer nu :-) Men fortsatt fint sommarväder!

Kom just på en sak: vi har inte spelat boule denna sommar! Det är ju "tradition"! Kubb är också kul men det har vi inte spelat på flera år...vi har en fyrbent "pinntjuv" här ;-))

Var rädd om Dig!
❤️


Kommentera inlägget här :