Chokladbollar och verktygslåda

publicerat i Allmänt;
Chokladbollar! Det är gott det. Smetigt och kladdigt att tillverka men gott. :-) Men det är något mystiskt med dem har jag förstått...Folk blir så "upprörda" och "kränkta" (?) för att de inte "får" kalla chokladbollar för "negerbollar"....Precis som om det fanns en lag om att man inte får? Det handlar ju om hänsyn....hänsyn till människor som känner sig kränkta av detta ord. Ordet neger kommer från spanskans negro som betyder svart. Svenskans neger betyder inte svart utan är en rasbenämning. Och vi håller väl inte på och indelar oss i "raser" längre??? Eller? Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag läser kommentarerna på nätet gällande detta ämne. För jag förstår inte varför man inte kan visa hänsyn?Och när man vet vad det handlar om så är det ju ganska fånigt att jämföra med "vitlök" och "finska pinnar"....Vi lever i ett fritt land, vi kan välja att visa hänsyn eller inte...Jag vill visa hänsyn och försöka lära om:-)
Och om jag skulle snubbla på orden och av gammal ovana kläcka ur mig "n-ordet" så tror jag inte att det dyker upp någon "chokladbollspolis" och slår mig på fingrarna ;-)

Recept på Chokladbollar
( 20 st)
150 g smör
2 dl strösocker
1.5 msk vaniljsocker
4.5 msk kakao
3.5 dl havregryn
1 dl cocosflingor
2-3 msk bryggt kaffe/vatten
Garnering: cocosflingor/pärlsocker 
Mums!!!

Det är visst Internationella Fibromyalgidagen idag. Så jag firar den med extra ont i kroppen ;-) Nej, fy så cynisk jag låter nu. Bra att denna sjukdom uppmärksammas och att forskningen går framåt.

"Kroppen är en maskin och delar i den går sönder ibland",sa en läkare och vän till mig en gång. Själen är ingen maskin tänkte jag, men den går också sönder ibland.
Tänkte att det kanske vore bra att investera i en själslig och kroppslig "verktygslåda". Det har jag väl delvis redan gjort ;-)
Något sådant här tänkte jag mig;

Verktygslåda 
Kroppen: vila, promenader, vatten,spikmatta, plåster, salvor, krämer, värmekudde, smärtstillande, bra skor, vitaminer, mineraler, oljor, träningsredskap, qigong, yoga, fotbad, gåmaskin mm
( helst kiropraktor också men min får inte plats i en låda) ...;-)

Verktygslåda
Själen: tystnad, lugn och ro, meditation, musik, kärlek, vänskap, natur, målning, andlighet, vila, ljus, frid, skratt, gråt, böcker, film.....


Till slut:
"Våga vara lycklig"
- Kristian Gidlund -
❤️

Kommentera inlägget här :