In med sommarvind

publicerat i Allmänt;
Två ljuvliga sommardagar på rad. Kan man vara annat än tacksam? Och vad mycket vi hunnit göra, både ute och inne här ute i torpet :-) Vi och vi....maken har gjort väldigt mycket och jag har gjort lite...värken är dessvärre kvar.... Och sonen? Jo, han har också gjort...lite...;-)

Igår försökte jag fånga en fjäril...på bild alltså ;-) Plötsligt kom den på besök, den vackra Makaonfjärilen! Jag kan inte minnas att jag sett den här förut. Det såg nog ganska roligt ut när jag smög där på gräsmattan och försökte få en bild när fjärilen flög från den ena maskrosen till den andra. Många misslyckade kort blev det, inget lyckat men ett halvlyckat:
Makaonfjäril, enligt Solöga:
"Nytt perspektiv ger nya möjligheter. Min gåva till dig är att få nya perspektiv. Du behöver ändra din syn på tillvaron. Se det goda och det positiva."

Hm...ska försöka ta till mig detta när det gäller det rådande politiska klimatet. Blir så upprörd ibland över hatet och rasismen...speciellt bristen på kunskap och insikt....Men det finns positiva krafter också! :-)

Igår fick vi upp vår nya paviljong på gården. Vi invigde den i den ljumma sommarkvällen med gott grillat och gott att dricka. Myyys!

Ett tydligt sommartecken är Svalorna. Både idag och igår har ett svalpar flugit omkring här. De verkar söka bostad....Försökte plåta dem igår kväll men misslyckades... Men fotot blev ganska bra ändå:

Idag har innanfönstren tagits bort och gamla stugan har blivit ordentligt genomvädrad. Ut med den unkna vinterluften och in med ljumma sommarvinden. ;-)


Och nu har vi sått. Dill, persilja, lök, sallad, ringblommor...<3

"Alla morgondagens blommor ligger i de frön som sås idag"
-  Kinesiskt ordspråk -

Yngste sonen fyller 21 i morgon. Då är han på jobbet i Stockholm så vi firade honom lite idag. ;-)

Vi flaggar för sonen :-) Inga problem att hitta på presenter till en son som är på väg att flytta till eget boende. Längesen det var så här lätt!

Jag antar att jag är långt ifrån ensam om att ha en viss rodnad i ansiktet...
Sommaren kom plötsligt, har nästan lite svårt att fatta...det var ju så kallt nyss ;-)

Söndagkväll. I morgon ny vecka - nya möjligheter. Var rädda om er!
❤️


Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Maria AVESKOGH:

Fantastiska bilder och texter!

Svar: Tack, fina Maria, vad glad jag blir :-)
Lavendelmamma

Kommentera inlägget här :