1 och 5

publicerat i Allmänt;
Hemma igen efter en fin tur till Haninge. Firat vår lilla, söta 1-åriga barnbarn. Och hennes bror som nyss fyllde 5. God tårta och trevligt sällskap. Och så de fina barnen!  Lite stoj och stim också, precis som det ska vara på kalas. Lycka :-)
5-åringen vill visa sitt rum. En trappa upp. "Blunda", säger han bestämt. Jag lyder men kikar ibland, ska erkännas. För det är inte lätt att gå i trappa utan att kunna se...;-) Han vill visa alla leksaker så det flyger brandbilar och lego runt mig i rummet. Det är en stolt kille som bor där. Vi tittar ut genom fönstret. Ner på uteplatsen på framsidan av huset. Han vill visa mig något. "Kom vi går ut!", säger han. Jag slipper blunda  när jag går nerför trappan men inte när vi kommer ut. Vi är lite olydiga och går ut utan skor. Han håller mig i handen och när jag får öppna ögonen visar han mig en liten fågel och en liten holk som finns som prydnad i en blomkruka. :-) 
Så mysigt att få ta del av en 5-årings värld :-)
När man fyllt ett år kan man äta själv! Eller hur? ;-)

Igår, lördag:
När en stilig brigg vänder precis nedanför min balkong...då känns det gott att bo där jag bor. Det är en mäktig syn! Det låter inte mycket om den, det hela sker tyst förutom ljudet av brusande vatten. Stor, vacker och majestätisk är hon skeppet som besökt stan under dagen. Nu är det kväll och hon vänder på ån för att segla ut till havs igen.
För mörkt för att fota, tyvärr.
Tog kort på kvällen, innan mörkret föll.

Vackra Briggen Tre Kronor!
Maken fotograferade.

Nu är söndagskvällen här. Igår var det + 15 när jag la mig vid 23-tiden. Lite kallare ikväll men det är ändå fantastiskt för att vara i oktober. Tacksam :-)

Sov gott!
Änglarna vakar hos Dig
❤️

Kommentera inlägget här :