BEFRIANDE

publicerat i Allmänt;

Försöker få det färggranna tygskynket att sitta snyggt och helst kvar på kroppen. Hur gör afrikanska kvinnor? Skulle behöva en manual här! Antingen sitter det för hårt över bröstet, visar för mycket av benen...knyta runt halsen då? Hjälp! Jag kvävs? Suck..det kanske inte är tygskynket det är fel på? Det kanske är min kropp?

"Nej, nej, skyll inte på din stackars kropp igen nu", säger en röst ifrån Hjärnkontoret...nä, just ja...,

På tal om kropp. Kvinnokropp. Så är det så otroligt roligt och befriande att följa härliga Stina Wollter på Instagram. När hon i trosor och BH dansar runt i sitt kök. Stina har liksom de flesta av oss en kropp som dallrar lite här och där när vi rör på oss. Celluliter och "föttbarnmage" m fl kvinnliga attribut. Naturligt vackert! Och som sagt, befriande! Stina är inte rädd att visa upp sin kropp. Och dansa. "Alla får vara Beyonce", anser hon! I love her <3 Både hennes glada, galna jag och hennes allvarliga, sorgsna jag. När hon berättar om sin dementa mor, då gråter jag. Stina delar nästan allt med sina följare. Hon är klok, medmänsklig och engagerad. Och hon väcker upp den slumrande feministen i mig. ;-)

Befriande var det också att läsa vad en bloggerska skrev om skuldbeläggandet av oss som äter medicin för hjärnan. När det handlar om cancer, diabetes och andra sjukdomar så ifrågasätts inte behovet av medicin och dess verkan men hjärnans sjukdomar....då ska man tänka positivt, tänka sig frisk annars är man lat och ovillig. Hur i hela fridens dar ska man kunna tänka sig frisk med kaos i hjärnan, utmattad hjärna eller en hjärna full av ångest??? Biverkningarna var helvetiska för mig men bara i början. Jag är tacksam för medicinen! Självklart finns det bra alternativ vid lättare symtom men framför allt är det bra att det finns komplement. :-) Och om eller när man känner sig läkt så är det ju upp till var och en att välja att sluta eller fortsätta med medicinen. Positiva tankar är bra, det vet ni som läser min blogg, att jag tycker. Men flåshurtighet och förenklingar betackar jag mig från. Och att skuldbelägga gör ju saken bara ännu värre!

Så! Det var befriande att få detta sagt! :-))


Befriande är det också att gå barfota i gräset. Det är sinnligt skönt.

Sommarbild <3 Skönt i skuggan :-)

Det är något märkligt som händer här ibland. ;-) När jag för första gången tycker att det känns nödvändigt att sätta upp parasollen denna sommar för att det är soligt och vindstilla...vad händer då? Jo, det börjar genast att blåsa! ;-) Sen gammalt så vet jag att jag inte ska lägga dukar på uteborden. För då börjar det garanterat att regna! ;-)) Nej, nej, ni kan inte skylla på mig för allt regnandet denna sommar! Jag har inte lagt på en duk sen i början av juni....;-))

Hur som helst, jag är tacksam för denna soliga lördag. Och nu har tygskynket suttit kvar på min kropp en lång stund :-) (vet inte om den kallas för afrikansk sari?) Kan t o m dansa barfota på gräsmattan i den. "Jag är min egen Beyonce" ;-)) Hi hi :-)

Och bara änglarna bland molnen tittar på ;-)


Och tavlan genomgår förvandling hela tiden. Oj, så mycket det finns att upptäcka där, så mycket som vill komma fram :-)

Fortsatt trevlig helg!
Var rädd om Dig!
❤️


Kommentera inlägget här :