Sinnesfrid

publicerat i Allmänt;
"Det är den egna resan mot en känsla av ödmjukhet och respekt som är den viktiga. Yoga är ett verktyg för att nå sinnesfrid som alla kan använda."
Säger Malin Berghagen i Yoga - ett livsval.

Det är riktigt ordentligt varmt när jag travar iväg till yogan på morgonen. Jag är först på plats och välkomnas av vår lärare, Maria. Vi pratar om hur varmt det är och Maria försöker öppna ett par takfönster i lokalen. Jag går till "min" matta men inser snabbt att där är det för varmt. "Tyvärr Buddha", tänker jag och tittar på honom där han sitter helt oberörd av solen och värmen ;-), "vi får vara ifrån varandra i dag." Och så går jag över till skuggsidan av lokalen.
Maria börjar dagens pass med att berätta om filosofin kring yogan. De åtta grenarna. Vi hinner med två grenar inom den första grenen detta pass. 
"Att inte skada" (Ahimsa) och "Sanning" (Satya). 
Att inte skada en annan person eller varelse. Och att inte skada oss själva. Att inte säga negativa saker om oss själva t ex. 
Att vara sann. Mot sig själv och andra. Men att inte skada någon med sin sanning. Att ibland ta ett steg åt sidan.
(Mycket kortfattat blev detta...)

Jag ligger där på mattan och lyssnar och tänker på hur viktigt detta är idag. När vi lever i hatet och hetsens tid. Och när "lögner" sprider sig sekunddnabbt till skada för så många.

Tänk om alla fick möjlighet att uppnå sinnesfrid...vilken värld vi då skulle ha! <3

Artisten Danny Saucedo har föreslagit utbildningsförvaltningen att ta in meditation i undervisningen i skolorna. Han säger att om alla fick må bra i sig själva så skulle inga barn/ungdomar utsättas för mobbning. "Och hur ser man till att må bättre? Jo genom meditation och reflektion. När man känner sig själv och ägnar tid för sitt inre välbefinnande så finns det inte utrymme att trycka ner andra i vardagen". Skriver Danny...Klokt, tycker jag! Men hindret är väl att meditation blandas ihop med religion och det ska man inte syssla med i skolan...suck...

Såg "Vem tror du att du är?" På TV igår. Denna gång var det Tomas Ledin som fick "släktforska". Otroligt vad mycket man kan få fram! Ända tillbaka till 1600-talet. Och vilka människoöden! Om du inte såg programmet, se det! :-)

Nu säger jag God Natt!

Min skyddsängel 
Tack för att du alltid är med mig
Tack för att du valde mig
Jag vill be dig
Låt mig få vila under din vinge
Trygg
Tack
❤️


Kommentera inlägget här :