Så mycket vackert

publicerat i Allmänt;

Det blev italienskt igår kväll. Restaurangen Isola Bella kan rekommenderas! God mat och mysig miljö. 
Hem till hotellet via vackra gränder och husDet röda huset är Burmeisterska huset från mitten av 1600-talet. Huset nere till vänster är Gamla Apoteket. Byggt på 1200-talet. Användes då som packhus. På 1700-talet blev nedervåningen Apotek. 

Berömda Fiskargränd är vackert även på våren. Stora bilden: skepp i ett fönster. Och så "vårt" stiliga hotell: Donners.

Dag 5. Måndag. Oplanerad. Men vi kände väl både maken och jag att vi "måste" väl åka längs Ekstakusten och kanske ner till Hoburgen...favoritplatser. 
Ett fint "måste" :-) Och med den rent otroliga turen vi har med vädret, så sken solen och både Lilla och Stora Karlsö syntes tydligt. :-)

Fina väderkvarnen. Gick in och tog kort inifrån. På en bänk låg en bok med text av Dalai Lama. :-)

Och så alla dessa lamm :-)

Vackra kustvägen till Hoburgsgubben. Vi stannade inte vid gubben idag. ;-)När vi nu ändå var nere på Sudret så passade vi på att åka till Holmhällar också. Vi var nästan ensamma där. Två fiskare såg vi men annars var det tomt bland raukarna. Dessa härligt klättervänliga raukar. 
Vägen blir smalare och smalare...;-)

Det som inte fastnat på kort men som finns ändå ;-), är den rikliga mängden av fåglar av alla de slag. En som tog sig över vägen var en tjusig Fasan. Den trippade snabbt först, sen saktade den farten mitt på vägen och spatserade stolt vidare över till andra sidan :-) Som om den tänkte: "Jag ser att ni stannat."

Allt har ett slut. Det vackra vädret tog slut när vi återvände till Visby. Regn, hagel och snö...
Hm...

Men det har ljusnat igen :-) 

Sista kvällen på ön. Vi har inte bestämt var eller vad vi ska äta ännu. Just nu är det skönt att bara vara på hotellrummet och vila. 

Så tacksam över väder, vind, hav, upplevelser, vila, skönhet. Nu får allt smälta in. Även om jag sett i stort sätt allt många gånger förut så är alla upplevelser starka här på ön. Även de bekanta. Doften av salt hav och tång kan jag inte förmedla här och inte heller ljudet av mängder med fåglar som häckar och inte fårens bräkande men det får ni tänka er själva. :-)

Tack för att du ville följa med mig på denna resa! ❤️
Var rädd om Dig!
❤️

Kommentera inlägget här :