Apropå...

publicerat i Allmänt;
Apropå aprilväder...


Apropå...
Artig och uppfostrad som jag var så räckte jag fram handen för att tacka för undersökningen hos gynekologen. Men hon tog inte emot min hand. -"Nej, jag tar inte i hand", svarade hon bestämt och skakade på huvudet. 
Jag minns känslan av förvåning och känslan av att jag nästan gjort något "skamligt"...
Det här hände i Uppsala någon gång på slutet av 70- eller början av 80-talet. Läkaren var "helsvensk" (vad nu det är?) och motivet att inte ta i hand hade troligtvis inget med religion eller kultur att göra, möjligtvis bacillskräck???
Känslan finns kvar. Men nu vet jag  att  det inte är jag som ska känna "skuld", det är hon som var respektlös och oartig. 
Apropå vägran att ta i hand, vilket nu är på "tapeten". (En gynekolog kan väl knappast skylla på att det känns för "intimt" att ta någon i hand? Hi hi ;-))

Religion kan man tydligen använda som förklaring till allt möjligt... 

Apropå religion...
Jag började läsa boken "Älskade Terrorist" igår kväll. Läste ganska mycket. Lättläst och intressant. Men jag förstår ändå inte (ännu) de mekanismer som får en ung svensk kvinna att lämna sitt fria liv och gå in i ett så begränsat och av män helt styrt liv. För det är ju inte så att hon konverterade till "vanlig" muslim, här handlar det om jihad...

Nu är vi åter ute vid torpet. Lika tacksamma varje gång vi kommer hit ut och allt är "som det ska vara" här :-) Vitsipporna brer ut sig till en vacker grönvit matta här och fåglarna kvittrar. 

Jag längtar efter värmen. Mina grannar har åkt till Italien. Det är 20 grader varmt i Rom meddelade de...

Apropå väder...(Från boken: Inspiration)

Och plötsligt tittar solen in genom rutan! Tack för det! <3

Idag ringde tandläkaren och ville ändra min tid. "Visst, det går bra det", svarade jag glatt. ;-)


<3

Dag till dag. Dag för dag. I morgon är det fredag...igen...:-) På lördag är det Valborgsmäss. På söndag första maj. Tiden går? Nja, den kommer väl? Den är...nu...

Ljus och Kärlek
❤️


Kommentera inlägget här :