Älskade Fårö, dag 2

publicerat i Allmänt;
Efter frukost styr vi kosan norrut: Fårösund och färjan till Fårö. Det var några år sedan vi var här senast. Har aldrig varit här på våren. Bara på sommaren då vi fått trängas med alla andra turister. Nu är vi inte ensamma men nästan. Vi pratar om hur det var förut, för längesedan innan vägarna asfalterades och när man måste gå ut och öppna grindarna vid varje färist. ;-) Det var charmigare då men det är fortfarande osannolikt vackert, 
Langhammars raukområdeEn fantastisk dag att vandra här. Solen värmde, horisonten syntes skarpt, blåsten störde inte...vågskvalpet var som ljuv musik ;-)

Snacka om vindpinat...enbuskarna växer längs med marken


Ansikte?
Vi åkte vidare mot Helgumannen. En av mina favoritplatser på jorden. Ett fiskeläge. Här vilar historien av det hårda livet som fiskare. 


Doften av tjära slog emot oss när vi kom ;-)

Vart tar vägen vägen? Vad väntar bakom nästa krök? :-)

Fårö fyrNöjda lämnade vi Fårö. Tillbaka till hotellet. Sen ut och äta på en favoritrestaurang: Bakfickan.
För en fiskälskare som mig är detta underbart. Vansinnigt goda rätter och charmig miljö. :-)

Är trött nu efter en fantastisk dag. Lyckoväder och så mycket vackert att uppleva. Stenar, stora som små, hav i blått och turkos, fiskelägen, lamm och lammungar, blå horisont, vårvindar, solsken, lambgift, stenmurar, fossiler, gränder, medeltida hus...jag är så lycklig.
Andas in den friska luften. Andas ut spänningar. Njuter. Och är sååå tacksam över Nu och Här ❤️ Får man vara så här lycklig? ;-)

Även om vi är i ett "annat land", Gotland, så vet vi att Sveriges nya prins heter Alexander ;-) Fint val! Tycker jag. 

Ljus och Kärlek 
❤️
Charmiga, trånga kvarter ;-)


Kommentera inlägget här :