Skator och villkorslös kärlek

publicerat i Allmänt;

Skatan flyger förskräckt iväg från vinbärsbusken när jag öppnar gamla stugans dörr för att gå över till lilla stugan. Allt är stilla. Gräset blött. Molnen täcker himlen. Jag fixar iordning frukost och sätter mig på förstukvisten. Skatan flyger omkring från träd till träd. Kraxar. Plötsligt kraxar det i ett annat träd också. Det är alltså två skator här. De verkar inte direkt vara vänner. Men vad vet jag? Jag kan inte deras språk. ;-) Men när jag googlar och läser att honan och hanen håller ihop hela livet så börjar jag ana att jag hamnat i ett litet "äktenskapsgnabb" ;-)

Solöga hör deras budskap:

Plötsligt försöker solen bryta sig igenom molntäcket. En gnutta blå himmel uppenbarar sig. För att sen försvinna bakom molnen igen.

Maken och hunden har varit i stan under tidig morgon. Jobbat och hämtat post. Ett nytt nummer av "Good News Magazine" har anlänt. Jag bläddrar snabbt igenom den. Så många vackra bilder! Texten ska jag njuta av senare. Hinner uppfatta att bl a helgonet Franciskus finns med under rubriken "okända hjältar"... Jag hittar något som jag genast vill dela med mig av:

❤️❤️❤️❤️ Stämmer så bra med min egen tro. ❤️

Nu slumrar hunden på soffan. Han har gett upp försöken att få mat en timme i förväg ;-)
När jag läser en väns ord om sin förtvivlan och stora sorg efter att en fyrbent vän gått bort, inser jag att det smärtsammaste är att mista den där villkorslösa kärleken som hundar ger. Jag har själv varit med om detta två gånger. Och hoppas att den tredje gången dröjer länge än. Men tacksamheten över att ha fått uppleva denna villkorslösa kärlek, den är stor. ❤️

Nu fortsätta rensa och röja. En tredje stor kartong är snart fylld med grejer som ska till Erikshjälpen. Det känns bra. Och kanske är det för att jag "börjar bli gammal" som tankarna kommer om att inte ha för mycket grejer som mina söner ska ta hand om den dagen jag och maken lämnat jordelivet... Grejer som inte används, inte ens finns framme och vars minnen endast jag känner till.

Något som jag dock lämnar kvar är detta:

Min mormors gamla sockertång och en hacka som hittats i jorden här i torpet. :-)

Nu önskar jag Dig en fin kväll, en skön nattsömn och en härlig ny vecka. Jag önskar Dig en massa glädje och all den kraft Du behöver ❤️ Och Tack för att du ville läsa! ❤️

Kommentera inlägget här :