En gnutta dåligt samvete

publicerat i Allmänt;

Jag vet hur det ser ut utifrån. "Där ligger kärringen i hängmattan och latar sig medan gubben hennes får kämpa med att klippa gräsmattan i gassande sol."
Och ja, så är det.. Men om man skulle gå lite djupare in i denna bild så skulle man känna att "kärringen" har smärtor i hela kroppen och en kraftig psykisk trötthet. Och att "gubben" aldrig skulle kunna ligga stilla någon längre stund i solen. Man skulle också förstå att kvinnan känner stor och djup tacksamhet till mannen och att hon ständigt försöker handskas med ett dåligt samvete.
Vi har olika kraft jag och maken. Och jag kan numera inte hålla samma takt som han. Så är det.

Och just idag, har jag en "hängmattedag", jag har min plats och stund i solen. Och jag är sååå lycklig! Faktiskt! Förutom det dåliga samvetet, men det är bara en liten gnutta dåligt samvete i dag ;-) Och min make missunnar mig inte alls. Han älskar mig. Och jag honom.

Ser du boken? Den kom med posten. En vacker bok med kärleksfull text. "Den enda" av Daniel Mendoza.

Jag har precis börjat läsa den men känner redan att denna bok vill jag rekommendera! :-)
Det är att hoppa från ytterlighet till ytterlighet när jag ena stunden tar in grymheterna och hatet, nu senast i München och Kabul, och sen läser om kärleken i Mendozas bok.
I Kabul tar IS på sig attacken. I München verkar det ha varit en ung man besatt av vansinnesdåd... Tankar går till offer och anhöriga.
Så återvänder jag till boken om kärlek. Behöver påminnas om den starka kraft som kärleken är...<3

Dagens Tankestenar: Kärlek och Vila. Passar bra för mig idag och jag delar gärna med mig av Tankeorden till Dig. ❤️ Med en önskan om att du kan få detta på det sätt som passar Dig och dina behov.
❤️

Kommentera inlägget här :