Kuriosa från Torpet

publicerat i Allmänt;

Fullt ös i Almedalen nu. Jag har aldrig varit där under politikerveckan men jag har promenerat där både sommar som vår. Det är en vacker plats. Precis som övriga Gotland :-) I år har en tanke slagit mig. Hur gör man med säkerheten under denna vecka? Så har jag aldrig tänkt förut...men som det ser ut nu i världen med bombhot, terrorism, beväpnade aktivister... I detta folkvimmel. Politiker, näringslivstoppar osv...Läser att man ökar säkerheten nu när Löfven ska tala. Största hoten verkar vara mot statsministern. Visst är det en hemsk utveckling att man ens ska behöva tänka såna tankar? Huruvida Almedalsveckan ger några positiva följder inom politiken vet inte jag. Men möten mellan människor är ju alltid bra. Knyta kontakter. Själv lyssnar jag inte på talen. "De bare löver och löver..." ;-)

Fridfullt i Almedalen :-) Maj 2015

Riktigt varmt idag och bara en liten regnskur. Gött!

Här är en som tyckte att det var bäst i skuggan <3

Trappan i gamla stugan är väldigt nött. På ett trappsteg kan man "läsa tidningen". Gamla nyheter ;-) Jag tycker om färgen på trappan. När vi någongång kommer så långt att det är dags att fixa trappan hoppas jag hitta just den där nyansen. Men det finns fler akuta renoveringar som går före.

Mina gamla utnötta träskor från Rättvik får stå som "prydnad" nu ;-)

Den gamla väskan från Gotland. Jag tror att det var min farmorsmor som brukade använda den när hon handlade. Den har en viss sliten charm. Jag känner lite ömhet för den. :-)

Den gamla tjärade bänken får stå inomhus numera. Bredvid står den gamla tvättbrädan. Saker som fanns här i torpet sen tidigare. Ska ta bild på hela bänken senare. (Tavlorna är av senare datum;-)

Gamla skottkärran fanns också här. Den får komma ut och pryda gården varje sommar. Behöver tjäras igen :-)

Ja, det var lite kuriosa från torpet. Kommer mera senare. Det gamla och nötta har sin charm, sin skönhet och sin personliga historia. :-) Tycker jag. ;-)

Ljus och Kärlek
❤️

Kommentera inlägget här :