Stilla förflyter dagen

publicerat i Allmänt;
Långsamt och stilla förflyter dagen. Långfredagen. Mulen och regnig. Tid för samtal. Tid för vila. Tid att läsa. 

Begrunda, filosofera, betrakta, fundera. 

Minnen passerar revy under våra samtal. Händelser. Människor. Sorg och glädje. 

Vi äter våfflor. Det är ju inte bara Långfredag, det är Marie Bebådelsedag idag också. Våffeldagen.

Blir lite märkligt det där i år. Långfredag och Marie Bebådelsedag samma dag...Maria som får veta att hon ska bli gravid och Maria som ser sin son lida och dö på ett kors...Glädje och sorg...Livet...

Har hund, måste ut ;-) Skönt att röra på sig. Eller nja...fy, vilket väder! Dyngsur från topp till tå och hunden luktar blöt lovvikavante när vi kommer in. ;-)

Men Kungsladugårdsgatans radhus är lika charmiga i alla väder. ;-)


Duva i björken.

Snart påskmat. Gott. Tacksam över mitt liv. Tak över huvudet och god mat på bordet. (Jag vet att jag tjatar om detta men jag tycker det är viktigt att uppskatta det vi finner "självklart" för alla har det inte så bra som vi har det)


Jag hoppas att din långfredag varit en bra dag. Vare sig man är kyrklig eller inte tror jag att det är bra med en stilla dag för eftertanke. Om man inte måste jobba förstås. Då får man välja ut en ledig dag för detta. 
Jesu lidande på korset påminner mig om människors lidande idag, framför allt flyktingarnas och terrorns offer. Att jag sen har lite svårt att ta in påskbudskapet, det är inget som bekymrar mig. Jag blir nog aldrig "frälst" men jag har min egen tro. Det räcker :-) Jag står fast och mår bra i min sanning. I min andlighet.
Det håller jag med om men tack för de orden från en man med makt.


Den festliga påven har gjort ännu ett utspel eller kanske ett statement:
Efter Brysselattackerna tvättade och kysste han fötterna på muslimska, kristna och hinduiska flyktingar och utropade dem som barn av samma gud!
(Metro)
En fredens man :-) 

Pax et Bonum
❤️

Kommentera inlägget här :