Pavvo bloggar

publicerat i Allmänt;

Hej! Eftersom matte är sjuk och inte orkar skriva så vikarierar jag idag. 

Jag är en, om jag får säga det själv, en ovanligt stilig springerspanielhane i mina bästa år. Mina ägare kallar mig gubbe...ska dem säga! ;-) Jag lystrar till namnet Pavvo men heter egentligen Pavarotti. Tjusigt va! :-)

Min dag började tidigt, för tidigt säger människorna. Men jag är ju hungrig ju! Voff! 
När människorna tagit sig upp och vi alla ätit frukost åkte jag med husse till stan. Husse sprang in och ut i affärer och packade bilen med diverse prylar. Sen jobbade vi. Jag trivs på människornas jobb. Jag har en hel soffa att bädda om i när matte tycker att hon fixat till snyggt med plädar och kuddar...och så har jag en godisboll som jag ständigt och högljutt måste tala om att den behöver fyllas på. Frolic! Det är gott det. Matte påstår att man blir tjock av Frolic. Det har veterinären sagt. Trams...suck...vad vet dem egentligen om mina behov? ;-)
Matte mumsar på choklad. "Det får hundar inte äta", säger hon. Va? Jag åt en hel Japp en gång, med papper och allt. Mina ägare trodde att jag skulle dö! Inte heller. En bit av papperet bar jag stolt i munnen när husse och jag gick på promenad sen. Folk tittade lite konstigt, undrar varför? ;-)
Matte säger att jag nog är den enda hund i världen som lyckats låsa in sig själv på en toalett...vad tror ni? Det är sån jag är, inget konstigt med det tycker jag.. 

Nåväl, åter till denna dag. Husse och jag återvände till torpet. Matte satt uppe nu och hon t o m orkade sitta ute en stund i solen. Jag föredrar skuggan jag. Husse var i rörelse på gården hela tiden. Jag gillar när han gräver. Förstår bara inte varför jag inte får hjälpa till? Blir smutsig? Måste duscha? Ja, jo, det förstås...smutsen stör inte mig, men duschen, hu! 
Jag är inte så förtjust i vatten. Inte ute heller. Min kompis Santos brukar hoppa i vattnet i sjön och simma. Han är inte klok! Matte säger att jag också borde älska att bada eftersom jag är en vattenapporterande ras...har ni hört va!...nä nä nä...vatten, man blir ju blöt ju! 

Skönt i skuggan. Så här på våren är det lagom varmt, tycker jag. :-)

Nu är vi inomhus i stugan och jag tänker sova en stund före maten. Sen tänker jag sova en stund efter maten. 


Matte säger att jag måste lägga upp en bild. "Dagens ägg"??? Okey, då:

Matte hälsar att keramikägget är från Paradisverkstan på Öland.

Ja, voff på er då! 

❤️

Kommentera inlägget här :