Vatten, energier och aprilväder

publicerat i Allmänt;

Det blåser kraftigt idag. Virvlar omkring bland fjolårslöven. Ute på gården ligger förpackningar med det som ska bli ett växthus. 

Maken har åkt in till stan för jobb, ärenden och hockey. Hunden snarkar i soffan. Själv har jag min andra dag av återhämtning efter en mysko magsjuka. 

Idag fyller en av mina småsystrar år! Hurra! Och likaså fyller en av mina äldsta kompisar år. Hurra!

Jag läser Aftonbladets ledare. En varning om vattenbrist i vårt land. Jag förstår inte människor som blundar för klimatkrisen. Den är ju så tydlig! Visst är det härligt med varma, soliga, regnfattiga somrar och vi är många som gillar korta vintrar. Men konsekvenserna är inte lika härliga. Vattnet som vi tagit för givet börjar nu bli dyrbarare. Vi börjar få det som i resten av världen. 
Vad gör vi? Först ska vi sluta blunda. Lyssna på de politiker och forskare som tar detta på allvar. Följa råd, anvisningar och tips. Kliva ur bekvämlighetszonen och agera. Spara på vattenförbrukningen. T ex inte låta vattnet rinna under tandborstningen. Även små aktioner ger resultat. 
Men, läser jag i ledaren: "Viktigare är att äta mindre kött. För att få fram ett kilo nötfärs krävs 16 000 liter vatten och för en hamburgare krävs 2 400 liter vatten." (!!!) Källa: Eva Franchell Aftonbladet. 

Låt oss vara rädda om det livsavgörande vattnet! <3


Ett hjärta från en mobil blåste ner idag. För mig var det ett svar på en fråga jag ställt mig själv. Det är märkligt vilka tydliga tecken man får ibland. :-)
En titt in i den vackra tulpanen. Och blombladen formar ett hjärta <3
Dagens ägg: ett litet vackert ägg <3

Jag pratade med en god vän idag. Om våren och vårens påverkan. Jag känner att min energi liksom åker upp och ner hela tiden. En sorgsenhet dyker också upp då och då. Då svarade hon så klokt att "våren är ju en tid då energierna i kroppen rör sig som ett aprilväder..." Så sant! Det gäller att hålla, ut snart stabiliserar det sig. 


Så kära läsare, håll ut! ;-)
Spara på vattnet redan nu.
Gör vad du kan och så gott du kan för klimatet. Jag lovar att göra detsamma. 
Hopp och Kärlek
❤️


Kommentera inlägget här :