Ni är så fantastiska <3

publicerat i Allmänt;

Regnet piskar mot rutan. Det är lördag i stan. Jobbar och tvättar. Och packar "grejer" som ska vidare till flyktingfamiljer. Familjer som flyttas runt i vårt land som om de vore schackpjäser. Hela tiden bärandes på oron, ska vi få stanna? Och nej, de får inte stora bidrag att leva på, de får ytterst lite. Det är därför de är beroende av att få saker som möbler och köksredskap och allt annat nödvändigt till skänks. 
De är också beroende av människor som frivilligt ställer upp och hjälper dem med allt. De finns de här hjälpande människorna, tack och lov. De möter dessa människor som flytt krig, förföljelse, död...öga mot öga i det som är verkligheten. De har mod och goda hjärtan. De ställer upp i vått och torrt. Får nya kontakter och vänner för livet. Men det är en kamp och det tar tid och mycket kraft. För det här är processer som inte flyter på av sig självt...
En av mina systrar tillhör dessa "änglar". Hon och hennes "gäng" gör ett jättearbete. <3

Det är därför jag blir så förbannad på dem som bara gnäller och skyller allt på invandrarna. De är så långt från verkligheten som man bara kan vara. De har inte modet att ställa upp och hjälpa till. Vägrar se att det är Människor som kommer hit. Om vi alla hjälps åt så kommer vi att klara integrationen. Men det är klart att om man bara gnäller om misslyckad integration istället för att göra något för att förbättra den, ja då klarar vi den inte.  

Värst illa tycker jag om skribenter som misstänkliggör godheten...

Det handlar inte om rädsla, det handlar om feghet och egoism. 
Det handlar om rasism. 

Självklart har inte alla möjlighet, ork eller råd att ställa upp aktivt. Men det alla kan göra är att läsa fakta, släppa fördomarna och framförallt inte sprida lögner och rasistisk propaganda :-) 

Idag går Pridetåget genom Stockholm. Härligt! Fira Kärleken! 
<3 <3 <3
Kärlek, Frihet, Glädje i alla regnbågens färger <3 <3 <3

Till alla kämpar i kärlekens och medmänsklighetens kraft,i ord, tankar och gärningar: ni är så fantastiska!!! <3Kärleksljus

❤️ 

Kommentera inlägget här :