Farmor är inte gammal

publicerat i Allmänt;
Vad har jag lärt mig 2017?

Att kärleken växer sig som starkast, att vi sluter oss tillsammans, att vi sträcker ut och fattar varandras händer - när det mörkaste och ondaste sker. 
7 april. Aldrig ska jag glömma skyddsänglarna som fanns med min son den dagen. Så nära...
Vi, svenska folket, bestämde oss för att ta oss igenom detta Tillsammans. Hatarna förstod inte varför hatet inte växte...

Metoo...lärde mig:
Att jag är lååångt ifrån ensam om mina upplevelser. Det man inte fått tala om. Det hände, men man visste att man inte skulle bli trodd, om man berättade. Förnekelsen. Skammen. Maktmissbruket. Tystnadskulturen. Den svenska. 
Plötsligt brast fördämningarna. Rösterna höjdes. Berättelserna flödade fram. Skammen lämnades över dit där den hörde hemma. Fortsättning följer. 

Jag lärde mig att lyssna till kvinnokraften inom mig. Gudinnekraften. Ut ur religionens patriarkat, makt och dogmer. Oket avtaget. Jag är fri. Och jag vandrar vidare...med stöd av mina ljussystrar. Det är vår tid nu!!!
(null)
Från Fb
<3
(null)

Mycket annat har jag också lärt mig. Bl a att gammal vänskap kan rosta. Det gör mig ont. Saknad och sorg. 

Antingen forsätter vänskapen om än ärgad eller så rinner den ut i sanden...

Ödmjukheten inför livet, döden, naturen, andligheten har ökat för mig i år.

"Farmor är inte gammal", sa barnbarnet. Hon tyckte att farfar var gammal och att farmors mamma var gammal, men inte farmor ;-) Tack, älskade unge! <3

Idag for äldste sonen och barnbarnet hem. "Hem till vita huset".
Det blev så tyst...
Är tacksam för de fina dagarna tillsammans. Så mycket skratt. 

Kom äntligen ut på promenad idag. Tillsammans med mamma. Vi tog oss fram ganska tryggt och säkert där det var sandat/grusat. Solen sken och kylan bet lite lätt i kinderna. Härligt! 
(null)
Tomten på ån
(null)
Fyrskeppet Almagrundet är lite inpackad under vintern. 

Summerar du ditt år? Din egen privata årskrönika? :-) Spånar/spanar/ siar du om kommande år? Ger du nyårslöften eller gör du som jag, håller dig till önskningar? 

2018...ett oskrivet blad...

Hoppas nu bara att människor tar sitt förnuft till fånga och skippar fyrverkerierna och smällarna. För alla djurs skull. 
(Jag vet att det är en omöjlig önskan men ändå...) 

Var rädd om Dig! Var rädd om varandra! 
Kärleksljus och hoppfullheter
❤️

Taggar: #egen#årskrönika#vadjaglärtmig#kvinnokraft#metoo;

Kommentera inlägget här :