Hipp hipp hurra!

publicerat i Allmänt;

Vaknar tidigt men somnar om. Vaknar igen när hunden lägger sin varma nos mot mitt ansikte och viftar förväntansfullt med svansen. Svansen slår så gardinen dansar. :-) 


Konstaterar att det är minst lika grått ute idag som igår. Märklig vinter. 
Konstaterar också att min kropp inte är överens med mina planer om att jobba med flytten av arbetslokal idag . "Nä nä, du!", säger den bestämt. Och värker av bara sjutton. 

Ringer mamma. Det är hennes 82-åriga födelsedag. Hipp hipp hurra, för henne! Hon berättar att hon och två vänner till henne, två damer i åttioårsåldern, börjat gå på gym! Härligt! Hipp hipp hurraaa, för dem! :-) 

Ögnar igenom senaste nytt på nätet. Facebook och Aftonbladet. Scrollar snabbt förbi det mesta som jag inte orkar ta in. Stannar vid det förfärliga, det som inte egentligen går att ta in men som ändå kräver min uppmärksamhet. För att det är så absurt och för att det kastar mig långt tillbaka i tiden: I Arkansas beslutade man igår om en lag som ger våldtäktsmän rätt att stämma sina offer om de begår abort.. Den kristna amerikanska högerns seger över medmänsklighet...


När det är grått utomhus och ännu mörkare i världspolitiken då tar jag och njuter av färgrika blommor. :-) 


Några goda nyheter från UNICEF: 

Nu fylls skolbänkarna i Nepal efter de kraftiga jordbävningarna 2015. 

I Irak har 750 000 människor fått tillgång till rent vatten. 5,6 miljoner barn har blivit vaccinerade mot polio. Och 100 000 barn har fått psykosocialt stöd. 

Tusentals familjer har återförenats i Sydsudan. 

I Zimbabwe förser solceller byar med rent vatten.

I Thailand föds allt fler friska barn till hiv-positiva mammor. 

Osv...:-) Det sker så mycket gott i världen. Där finns så många hjältar. Så mycket medmänsklighet <3


När jag nu inte kan flytta och rensa stort, får jag rensa "smått". Dvs papper...så mycket jag sparat...så skönt att rensa ur och rensa bort. Och när jag nu ändå är igång rensar jag bland dvd-filmerna också. En hel del ska till Eriks-hjälpen. Men "prosit" vad där var dammigt i den hyllan! ;-) 


Strax hockeyänka och hund i vänteläge. Jag kanske ser på Mello..eller något annat...eller så blir det mer rensande...eller bara vila...Tänk att jag har friheten att välja! Tacksam :-)

Och se det snöar!!

Ljus och Kärlek
❤️

Kommentera inlägget här :