Lördag i torpet

publicerat i Allmänt;
Outfit en solig sommardag. Kjol med häftigt mönster och läckra färger :-)

Den lilla sädesärlaungen trippar omkring här och letar mat helt allena nu. Så söt. Fortfarande lite dunig på huvud och bröst. 

Solen värmer gott. Sonen och jag tillbringar en hel del av tiden på uteplatsen idag. Sonen med datorn i knät, ständigt jobbande. Jag mer bara "är" i solen. Njuter. Tar en avstickare ibland till växthuset. Vattnar, rensar, stöttar upp och städar. Några fjärilar har levt sin sista tid i livet där och försiktigt sopar jag upp dem och låter dem komma ut bland blommor och jord igen. 
De är så vackra. 

Under dagens långpromenad fick jag plötsligt syn på ett Hjortron i dikeskanten. Säkert inget ovanligt på myrarna här men jag har aldrig sett något i diket förut. 


"Inte ett moln..."

Det är så mycket skrivande och pratande om Kroppar igen nu. Om att bara smala kroppar är sunda kroppar. Blir så trött av denna utseendefixering. Den polerade ytan. Kraven. Dömandet. Hälsohetsen. 
Om man inte är nöjd med sin kropp, om man inte mår bra, så kan man ju göra något åt det. Det finns hjälp att få. Men man ska göra det för sin egen skull, efter sina egna behov. 

Om man är nöjd med sin kropp. Mår bra även om den inte ser ut som en mannekängkropp så njut. Det är sunt. Det finns många bra förebilder och rådgivare, men också många sjuka ideal. Kan vi inte sluta döma varandra? 

Underbara Stina Wollter citerar Rumi (persisk poet och mystiker på 1200-talet) på ett inlägg på Instagram idag: 
"Var medveten om att kroppen är blott en klädnad. Leta upp bäraren."
:-) 


Att ännu en ung ensamkommande kille har tagit sitt liv...nej, jag har inte ord...den här situationen är outhärdlig...när ska regeringen vakna? 

Lördagkväll. Vi gör inget särskilt. Har grillat och ätit gott. Igår satt vi uppe till efter 01.00 och pratade gamla minnen och skrattade. Jag, maken och sonen. Hunden sov. ;-)

Tacksam för det liv jag har. <3

Kärleksljus 
❤️

Kommentera inlägget här :