Rapport från Torpet ;-)

publicerat i Allmänt;
Vackra blommor från vänner. <3

Mitt liv just nu, just här:

Leksaker utspridda över hela golvet
En tornado (hund) som från och till drar förbi så att leksakerna och dammet yr omkring
En söt liten tjej i sommarklänning som ibland skrynklar ihop sitt näpna ansikte och skriker: "Glass! Jag vill ha glass!"
Datorer, paddor, mobiler, sladdar, laddare...

Vi försöker jobba och ha semester samtidigt :-) 

På mobilen talar kalendern om att nästa stora händelse är: "sophämtning". I morgon. Jag antar att det betyder att jag har semester ? 
Fast å andra sidan, som egenföretagare är semester något som innebär "ledighet till och från i mån av tid." ;-) 

Min tillvaro kan verka lite kaotisk just nu, men om jag bara får vila ibland, så trivs jag riktigt bra. 
Mysigt att ha söner och barnbarn här. 

Maken har varit hos naprapat igen. Och tack och lov, förbättring har skett, läkning pågår, det går åt rätt håll. :-) 

Izabelle leker affär. Hon har en ovanligt trevlig affär, för när kunden får slut på pengar, får den nya pengar från affären. Kanske inte en bra affärsidé i verkliga livet, men i leken fungerar den utmärkt. :-) 

Här "degar" vi. Alltså skapar i lera. :-)

Det blir aldrig lugn och ro i politiken. Jag har inte satt mig in i den senaste skandalen. Kan varken kommentera eller "tycka". Har bara en längtan efter stabilitet och trygghet. Solidaritet och medmänsklighet. För alla. Regeringskris är det sista vårt land behöver nu. Skyldiga ska alltid stå till svars men det kanske räcker med den närmast ansvariga? Äh, som sagt var, jag vet för lite.

Läste ett så bra inlägg från en äldre kvinna som berättade varför hon är PK. (Politisk korrekt, vilket blivit ett skällsord i dag när argumenten tryter) 
Hon berättar om sitt liv. Om hur det inte var bättre förr. Om mord på 50-talet. Om rädslan för att bli våldtagen eller misshandlad. Hur pojkarna i skolan utsatte flickorna för sexuella kränkningar och hur det bara sågs som något "naturligt". Något flickor skulle stå ut med.
Med mera, med mera...
Känner så väl igen mig i mycket av det hon berättar. Jag är så trött på tjatet om att "det var bättre förr" och att "natten är inte min längre". Om man inte förstår den underliggande främlingsfientligheten bakom dessa ord så tycker jag att man ska ta sig en funderare. Lär känna historien. Patriarkatet. Machokulturen. Lyssna på vita kvinnors berättelser. 
Förr visste man vad som hände lokalt, nu tar det bara några minuter innan man vet vad som inträffat på andra sidan jordklotet. Också något att fundera på. 

Och som en annan yngre kvinna skrev om våldtäkt. Om hon skulle bli våldtagen spelar det väl ingen roll om våldtäktsmannen är vit eller mörkhyad...det är våldtäkten som är brottet. Ta inte uppmärksamheten från detta faktum. Allt görs till en fråga om invandring, alla döms efter vad några gör...
Höj straffen rejält för sexualbrott. Inte för att det avskräcker eller "botar" någon men för att markera vilket fruktansvärt brott detta är. 

Efter detta. Något annat tankeväckande:

Eller hur?

Det blev lite av varje denna mulna dag. 

Ljudet från en maskin som fäller sly här omkring har tagit över tystnaden. Ni som följt mig vet att det fälldes massor med träd och uppstod ett kalhygge här för tre år sedan. Kalhygget var inte snyggt men det blev väldigt ljust på gården och vi fick många trevliga fyrbenta besökare att beskåda. Granar planterades. Men upp kom bara sly. Så nu ska det göras om. Ja, träden är ju fällda och slyn tas bort. Men jorden behöver bearbetas ("omvändas") innan nya granar kan planteras. Så nu blir det ljust ett tag till :-) 

I morgon blir det nog en liten resa. 

Jag väntar ännu på en sommar med varma kvällar. Den kanske kommer ;-)

Kärleksljus
❤️

Kommentera inlägget här :