Normalläge och vänteläge

publicerat i Allmänt;
Att en mycket varm dag i början av augusti skriva in i almanackan något som ska hända i slutet av oktober...känns bra. Jag och en mycket kär vän har bokat biljetter till Tomas DiLevas konsert den 27 oktober. Det känns redan nu mysigt. :-)

Det blev åska igår kväll och några droppar regn. Och sen blev natten klibbigt varm igen. Normalläge denna sommar med andra ord.

Igår stod Sirius och Solen i linje med Jorden. Ett speciellt fenomen. Helt klart var det starka energier igång. :-)
Om man känner av detta eller avfärdar det är helt upp till var och en. <3

Vid vattning i växthuset igår kväll hörde jag ett konstigt ljud. Ett flaxande...mmm..en söt Talgoxe hade irrat sig in. Det tog en bra stund att få ut den. Märkligt så små och smala de kan göra sig bakom skåp och krukor. Naturligtvis var den rädd innan den fann friheten. Och vi blev lättade. <3

Vad trött jag blir på människosynen inom moderaterna. Synen på människan som lat, som hellre lever på bidrag än jobbar. Sååå cyniskt. Jag känner inga såna människor. Jag vet att de finns, men de är ett ytterst fåtal. Jag känner däremot människor som varit/är arbetslösa eller sjuka. De vill inget hellre än att få/kunna jobba. För att leva på bidrag är ingen semester, det anses som en skam i vårt samhälle. Fråga mig, jag kan berätta...förutom att man mist sitt jobb eller är för sjuk för att jobba så tvingas man leva med skammen. 

Bidrag är skam. Men avdrag, det är bra...??? 

Nog med politik, här och nu, jag orkar inte med att bli upprörd. En månad till val och valfläsket växer. Usch, jag tycker inte om fläsk ;-)) Och inte fjäsk ;-)

Nu börjar det komma artiklar om böndernas situation. Jag gråter nästan när jag läser. Torkan som varit/är personliga katastrofer för så många. Och i förlängningen drabbas vi alla. Krispaket är väl på gång? Men hur förbereds det inför en till eventuell extremsommar?

Mina tankar, denna heta torsdag, när kroppen värker och aktiviteter ställs in. Känner som om jag måste upprätta " no-go-zoner" här hemma ;-) För att använda ett populistiskt uttryck som jag egentligen ogillar...

I morgon är det dags för barnbarnet att komma hit igen. <3
(null)
Farmor är glad, farfar har huvudet på sned. Kaffefläcken har han själv fixat dit. <3

Det är "Rulltårtans dag" idag. Någon som bakar? Inte jag. För varmt. Men rulltårta är gott och jag har bakat rulltårtor i mitt liv. :-) 

"Den som söker den finner" heter det ju som bekant, men det märkliga idag är att jag inte söker men finner hela tiden..."Men vad är det som ligger där?" "Har aldrig sett förut" "Vad kommer den ifrån?" osv...små saker...märkligt...:-) 

Med posten kom omtanke idag:
(null)
Älgörtste <3 Tacksam <3

Plötsligt är jag "hockeyänka" i värsta extremvärmen :-) Maken funderade ett tag på vad han skulle ta på sig...inte läge för shorts i en hockeyrink...;-) 
Hunden har intagit vänteläge...inte vid dörren utan på min mage! Jag försöker förklara att det liksom blir dubbelt varmt...han förstår inte alls och flämtar ännu värre än vanligt...:-(

(null)
Åh, jag vill att du ska slå ut! <3

Hoppfullheter
❤️

Taggar: #bokatbiljett#cyniskpolitik#fågeliväxthuset#älgörtste#omtanke#hockeyänka#vänteläge;

Kommentera inlägget här :