När älvorna dansar och när det regnar på rosorna

publicerat i Allmänt;
När det blir kväll efter en väldigt het dag, åska och lite regn är luften skönare att andas. Och här i skogsbrynet kommer älvorna fram och dansar för oss. Det är så magiskt vackert att det nästan gör ont att ta in. 
(null)

(null)

Tacksam över dessa naturupplevelser. <3

Så somnar man i julinatten och vaknar till solstrålar och en vägg av värme. 
Det är söndag den 15 juli.  Redan +28 i skuggan. Det får bli ännu en "bara-vara-dag"...

När man är lite "nere", lite trasig inombords eller helt enkelt känner sig tom, är det lätt att jobbiga minnen dyker upp i tankarna och trycker ner en ännu mer. Det är i alla fall min upplevelse. En del av det där är bara egots hjärnspöken som man får kasta bort, dra ett streck över eller på annat sätt utplåna. För det fyller absolut ingen funktion längre. Annat är sånt man kanske ska titta på igen och fundera på hur viktigt det är idag, vad man lärde sig av det som hände då och hur långt man har kommit sen dess. 
(null)
Gäller självklart både man som kvinna. 


(null)
Jag kallar denna skönhet för Blåvinge. Och det är det också men...nu har jag läst på och lärt mig att det finns 20 arter av blåvingar i vårt land. Vilken art just denna tillhör vet jag inte, trots att jag kollat bilder. Men tydligen är det så att hanen oftast är blå medan honan är mer brun.  Deras ägg vaktas av myror. :-)

Så plötsligt mullrar det till.  Tor talar om att han är här på besök igen. Det blåser upp häftigt , de torra löven rasslar i vinden och så kommer regnet. Varje regndroppe tar vi tacksamt emot. Men Tor får gärna dra vidare. Är orolig för blixtnedslag i den torra skogen. 

Om det inte blir något förhinder, typ strömavbrott, ser vi på VM-finalen i eftermiddag. I mitt fall handlar det om att jag så gärna vill se Kroatien vinna.Har inget emot Frankrike men Kroatien, det laget har charmat mig. Ett sånt litet land i VM-final! Det är en bragd och så kul med det oväntade. 

Ljudet av regn som slår mot taket...tack! 

Så tystnar det och blir stilla. Allt är blött men det kom bara 1 mm. 
(null)

(null)
Nina Weibull har fått några droppar regn...

Var rädd om Dig i värmen! 

Kärleksljus
❤️

Taggar: #dansandeälvor#regnarpårosor#egot#hjärnspöken#blåvinge#final;

Kommentera inlägget här :