Sorg och viskande konst

publicerat i Allmänt;
(null)

Två äldre män har somnat in under det senaste dygnet. Två herrar som jag bara kände flyktigt. Mina tankar går till deras anhöriga , vilka står mig nära. Det finns aldrig ord till tröst...men till stöd. 
Även om dessa män var vad vi kallar gamla, så är det ju ändå alltid "för tidigt" för anhöriga...vi vill inte mista, inte känna sorgen och smärtan och saknaden. 

Jag satt ute och skrev ovanstående. Och funderade på uttrycket "dör en så dör alltid två till"...det är ett uttryck bara...plötsligt rasslade det till vid vinbärsbuskarna och en stor duva bredde ut sina vingar och flög på låg höjd iväg över mitt huvud och upp över husets tak...
Det plingar till i iPhonen, ett sms, ytterligare ett dödsbud, en äldre herre...


(null)
En underbar bok. Poesi. Orden går direkt in i mig. Väcker upp min längtan att dikta igen. Den här boken kommer jag att återkomma till om och om igen. För precis som med konst så talar orden till en olika gång från gång, beroende på tid och rum. Och situation, var man är i livet just nu. 

Och på tal om konst:
(null)
Hittade detta urklipp som jag tror är ur UNT för bra många år sedan. Men Stinas ord är ju lika aktuella nu. (Och hon ser lika ung ut nu!)

Vaneseendet. 
Konst som viskar.
<3

Konsten och poesin, för mig har det alltid hört ihop. 
(null)
Nej, jag har ingen dikt till denna. Den har inte ens något namn. :-) Men den är en sån där "ovanlig" målning i mångas ögon. Den är inte omedelbar ...vad ser Du? 

Jag har nu väldig värk i armar och nacke så jag vet inte om jag kan skriva på ett tag. Antingen går det snabbt över eller så tar det lång tid. Har lite text från tidigare som jag kanske publicerar. :-) 

(null)
<3

Massor med Kärleksljus till Dig
❤️


Taggar: #sorg#duva#tre#vaneseende#poesi#viskandekonst;

Kommentera inlägget här :