Oktoberljus och en nyckelpiga

publicerat i Allmänt;
(null)
Oktoberljus

(null)

Jag växte upp i ett politiskt borgerligt hem. Att säga något positivt om sossarna var som att svära i kyrkan. SvD var den enda tidningen som man kunde finna "sanningen" i. Jag var ju redan som liten politiskt intresserad men jag svalde inte allt som sades. Många av mina kompisar levde i en annan "verklighet" än den som sades vara allrenarådande i mitt hem. Jag hade aldrig behov av att revolutionera politiskt mot mina föräldrar men jag lärde mig mycket av att lämna föräldrahemmet och gå ut i verkligheten. Den verklighet som inte fanns med i SvD... Diskussioner och t o m konflikter kom senare. Jag har inte låtit mig formas eller av bekvämlighet "ärvt" en tro eller politisk övertygelse. Jag har ifrågasatt och  upplevt och hittat det jag kan stå för. Vilket inte alltid varit lätt, men det har varit rätt. 

Varför tar jag upp detta nu? Jo, för att jag påmindes om detta nu när beskedet om Lisbet Palmes död kom. Jag vet så lite om henne men har förstått att hon var en ödmjuk och fin människa. Vila i frid <3

(null)

Så märkligt. Under flera somrar i rad har vi inte sett någon nyckelpiga här. De verkar inte finnas några alls här numera. Men, idag, denna oktoberdag, får jag syn på en liten nyckelpiga i gruset på vägen...Lycka! :-) Jag tog med den till gården och satte den på ett av klätterrosens blad. 
(null)

Kärleksljus
❤️

Taggar: #oktoberljus#nyckelpiga#politik#vilaifrid;

Kommentera inlägget här :