Spöktider?

publicerat i Allmänt;
Det är ju "spöktider" nu. Ett kommersiellt jippo. Jag är en tråkmåns som inte förstår behovet av att "skrämmas" eller att hantera sin rädsla för döden genom att leka. Men jag har all respekt för dem som väljer att göra det. Vi har olika behov. 

Jag förstår inte varför spöken alltid ska förknippas med något skrämmande. Vi har "spöken" i torpet. Fast jag kallar dem för andar. Några har vi sett, andra hört eller bara känt av. Det är bara positiva energier och vibrationer. Skulle det bli obehagligt så tvekar jag inte att be något medium om hjälp. 

Och så är det det där med "häxor". Jag känner några. De är helt underbara kvinnor. Kloka, kärleksfulla, stolta, vackra och magiska. <3

Om jag är rädd för döden? Nej, inte för egen del men jag är rädd för att mista mina nära och kära. Sorgen, den smärtsamma sorgen...
Jag vet att själen inte kan dö, den vandrar vidare. In i ljuset. Hem till ljuset. Hem till varifrån vi kom. 

Du tänker, känner, vet kanske något helt annat. Det är sådana vi är, lika men olika. <3 Respekt. 

Något som för alltid kommer att förknippas med Halloween, för min del, tyvärr, inträffade för 20 år sedan. Diskoteksbranden i Göteborg där 63 unga (12-25 år) människor miste sina liv och många skadades svårt. Ett inferno. En ofattbar katastrof. Orsakad av fyra unga killars missnöje med och behov av att hämnas för att de måste betala inträde...Undrar hur de mår idag? 
Än idag går detta inte att ta in känner jag. 

Nu råkade det inträffa just vid Halloween, det kunde ju inträffat vid annan tidpunkt också. 

Komma tillsammans och festa. Dansa och ha kul, ska vi aldrig sluta med men för min del vill jag ha en lugn allhelgonahelg. 

Jag önskar alla ett fint höstlov alternativt ledighet i samband med Allhelgona. 

Ännu så länge är det måndag. Var rädd om dig i trafiken! Reflexera. 

Tänd ljus i mörkret. 

Kärleksljus
❤️
(null)
Hm...?  :-D

Taggar: #spökdags#andar#häxor#branden#tändljus;

Kommentera inlägget här :