Fluortanten

publicerat i Allmänt;
(null)

Jo men nu är det allt höst. I alla fall känns det så i luften. 

Vet inte vad som triggade igång minnet men plötsligt fanns hon där: "fluortanten" ;-)
Det är en sån där ögonblicksbild från en skola jag jobbat på. Det verkade vara något glapp i kommunikationen för vi i personalen visste aldrig när hon skulle dyka upp. Efter en rast stirrade vi förvånat på whiteboarden: "Kom ihåg! Fluorsköljning i eftermiddag!" Och "någon" hade suddat bort viktiga anteckningar från föregående lektion...Nu var det ju så att i just det klassrummet skulle det skrivas viktiga prov. En "stör-ej-skylt" sattes på dörren. I köket stötte jag på "fluortanten" som höll på att duka upp på bricka. Hon var av den äldre stammen och mycket bestämd. Jag informerade henne om det olämpliga i att gå in och störa när eleverna hade prov. Men lyssnade hon på det örat? Nej, då, hon travade bestämt iväg längs korridoren och öppnade klassrumsdörren. Jag hörde läraren få ett utbrott och en mycket förolämpad fluortant vände tillbaks till köket. "Nu ser du till att alla elever sköljer med fluor!", sa hon ilsket till mig. "Jaha...?"
Fluortanten försvann. Allt eftersom eleverna var färdiga med provet kom de ut i korridoren och jag meddelade glatt att: "i köket finns det fluor att skölja med!" "Om man vill", tillade jag, för den dagen tyckte jag allt att det kunde vara frivilligt ;-) 
Några sköljde...men vem som plockade undan vet jag inte, mitt arbetspass var slut för dagen...


(null)
Det blev många tomater i år. Stora och små. Röda och gula. Samtliga väldigt goda. 

(null)
Desto färre var sockerärtorna. Men goda :-)

Jag vet att det finns mycket viktigare saker än fluortanter att skriva om. Men nu blev det så. ;-)

Och hur har jag tid att hamna i såna minnen? Tja, är man sängliggande så är man och det är man. Alltså jag. Värken från helvetet har tagit över...

Jag hoppas att det är kortvarigt denna gång. 

(null)

Hoppfullheter
❤️

Taggar: #fluortanten#höstiluften#tomater#sockerärtor;

Kommentera inlägget här :