Människans framfart i skapelsen

publicerat i Allmänt;
(null)
Vårblomman som jag aldrig minns namnet på...men söt är den :-)


Söndag 19 april i nådens år 2020

Att sitta i solen en stund och lyssna på den intensiva fågelsången, det är lycka! :-)

Märker att alltfler bilder från svenska skogar och parker och svenska sjöar och andra vattendrag blir allt vanligare på Fb. Människor promenerar eller cyklar i sin egen omgivning och upptäcker sin egen nära natur...det är en fin effekt av pandemin. Vi har ju, trots allt, en hel del rörelsefrihet i vårt land. 

Mina tankar far iväg. Till skapelsen. Till människans framfart i skapelsen. Jag tänker på bilden av lejonen som lugnt och avslappat ligger på vägen i den sydafrikanska djurparken. De och många andra vilda djur njuter av den människofria tillvaron...:-)

Coronans ursprung är alltid uppe till diskussion bland forskare likväl som amatörer. Och många funderar på om det finns en mening med att den dyker upp just nu. 
Ingen verkar ha något svar. Facit får vi sen. 
Själv tror jag på ett samband mellan viruset och klimatförändringarna. Om jag inte minns fel så tror man (vet?) att dinosaurierna dog ut till följd av ett virus. Så vad händer nu när isarna smälter? Vad kommer fram gömt i jordskorpan? 

Oj, oj, kanske du tänker nu, vilket kvalificerat "dösnack"...mmm...kanske det...

Men jag fortsätter...:-)

Vi människor, ska ju vara "skapelsens krona"...eller hur var det nu? Vår framfart i skapelsen får konsekvenser. Vi lämnar djupa spår av sår och ärr i vår natur. Vi lever inte längre med naturen. Vi skapar inte längre tillsammans med naturen. Till slut har vi inte längre luft att andas...
Nu lättar luftföroreningarna över våra storstäder i världen och i den klara luften ser vi skönhet igen. Skapelsen som den är under och bakom det vi människor skapat. 

Moder Jord andas igen. Hur ska vi kunna leva med  henne efter Coronan? 
Troligen kommer vi återgå till vårt "normala" liv med egoism och rovdrift. Jag är rädd för det...

Nej, jag tror inte att coronan är ett "straff" eller "hämnd" eller konspiration. Men den kom nu för att ge oss en chans att tänka om...

Det finns så mycket vackert i naturen nu. Allt som vaknar till liv. Må kommande generationer också ha tillgång till den fantastiska skapelsen! 
(null)
Vi tog en skogspromenad idag. Så skönt. Hundarna älskar det. Min farmor lärde mig att blicka mot himlen och studera molnen. Molnformationerna. Inte för att spå väder utan för att fantisera. Vad ser du?  :-)

Hoppas att du också har möjlighet att njuta av skapelsen! Så ett eller många frön. Vi skapar vidare i samklang med naturen. 

Skapa där du står
❤️

Taggar: #människan#skapelsen#människofritt#såettfrö#virus#klimatförändringar;

Kommentera inlägget här :