Med vänster hand

publicerat i Allmänt;
Med vänster hand
skriver jag
målar jag
håller jag skeden
syr jag

Med höger hand
klipper jag
håller jag kniven när jag äter
hälsar jag

Det är Vänsterhäntas dag i dag. 13 augusti. För att uppmärksamma de svårigheter de vänsterhänta upplever i vardagen. 
Ingen i min släkt, varken på pappas eller mammas sida, är vänsterhänta. I alla fall inte vad vi känner till. Förr fick man ju inte vara vänsterhänt utan tvingades skriva med höger. Jag testades i första klass om jag verkligen var "riktigt" vänsterhänt...När jag läste psykologi på högskolan påpekade läraren att jag inte var "helt" vänsterhänt eftersom jag skrev antingen med bokstäverna lutande åt ena eller andra hållet. 
Jag tänker inte skriva om de problem som ibland uppstår men jag kan ju lugnt säga att jag hade uppskattat att få mer hjälp av syslöjdsläraren som tyckte att jag var ett "hopplöst fall" eftersom jag var vänsterhänt. Jag fick klura ut det mesta själv. 

När man tömmer en mycket stor arbetslokal blir det väldigt mycket möbler och prylar att ta hand om. Alla de möbler och annat som inte behövdes i nya lokalen...försöker vi nu ta hand om...rensa och fixa...jodå, du läste rätt, vi rensar igen! ;-)
Idag fick maken hjälp med att flytta hyllor. Yngste sonen och hans flickvän var i stan. Tacksamma för all hjälp vi kan få! 
<3

(null)
Tre små äpplen på en gren :-)

Hoppas att Du har det bra! 

Hoppfullheter
❤️

Taggar: #medvänsterhand#byterlokal#rensarigen;

Kommentera inlägget här :