Surströmming och björnjakt

publicerat i Allmänt;
Till dig som inte redan vet: reklamen på denna sida är ett nödvändigt ont. Det är inget jag står för men för att kunna fortsätta med bloggen måste reklamen, dessvärre, vara med. Ledsen för det. 

—————-


Ni vet hur det är, det blir inte alltid som man tänkt sig. Saker händer och plötsligt blir dagen annorlunda än det förväntade. Nej, vi hade inga stora planer för dagen men hade heller inte tänkt oss det som blev. Jag går inte in på detaljer men vet att det kommer att bli bra. 

Ibland måste man ta det lugnt och låta förnuftet råda. Så är det. Eller hur?

20 augusti 
Surströmmingspremiär
Honungens dag

Surströmming någon? Är man uppväxt i Härnösand är man väl bekant med surströmmingslukten under augusti. Har ännu inte känt någon lukt här i sommar. Jag tycker att det är gott men det måste vara tunnbröd till! Och nej, vi har inte som tradition att äta surströmming :-)

I morgon startar björnjakten här. Det pangar i skogen här redan idag. Provskjutning antar jag. Eller övning eller vad det nu är...60 björnar får fällas under licensjakten i länet. Då förstår man att det är många som lufsar omkring i våra skogar...Jag minns när det bara fanns en här...det fanns t o m ett vykort med bild på den sällsynta björnen...:-)



Tre personal på 40 barn som badar...ett barn drunknar...jag ryser av frustration när jag tänker på alla de gånger när jag jobbade inom barnomsorg och skola som jag blev genomstressad av att räkna barn hela tiden när vi var på utflykt. Inte många som höll med mig om att vi var för få vuxna. Jag var "överbeskyddande" fick jag höra ibland. 
Barn får inte kosta...och förresten, passa barn är väl inget problem...

Barn försvinner lätt, barn drunknar tyst och  stilla...

Det som hänt är en fruktansvärd tragedi...

(null)
Axmar bruk för ett år sedan. Hoppas komma dit och gå runt och njuta även i år. Det är ju "tradition" :-)

Till sist lite "feel good" :-)

(null)

Kom ihåg: du är värdefull för att du är just du! 

Smile
❤️

Taggar: #surströmming#björnjakt#tragedi#tradition#suntförnuft;

Kommentera inlägget här :