Blue Monday

publicerat i Allmänt;

När jag talade om att jag såg fram emot att få läsa filosofi på gymnasiet, svarade min far: "ja, jo, det är intressant, men logiken är svår. Kvinnor har svårt för det."

Men logiken gick som en dans för mig...;-) (Så klart, det är ju inte könsbundet!)
Dock tyckte jag inte att det var vare sig kul eller intressant. För statiskt för mig. Det anses ju vara lite "fint" och "svårt" med logik. Och det där med att män är logiska och kvinnor känslostyrda, det lever väl kvar som en märklig fördom. 

Men hur spännande är det statiska? Är det inte mer intressant med det ologiska? Det som inte går att förklara med sanningsvärdestabeller. . Det oförklarliga...Det om något är väl en utmaning! 

På tal om logik så påstod sig akademikern Cliff Arnall 2005 ha tagit fram en matematisk formel som visar att tredje måndagen i januari är årets mörkaste dag. För våra sinnen...

Detta kom han fram till genom att ta med faktorer som väder, skulder, tid som gått sedan jul, misslyckade nyårslöften och motivation.

Oj, oj...deppigt...och så kallas också just denna måndag för "Blue Monday"...
Så det är alltså inte alls konstigt om du plötsligt drabbas av deppighet. Idag. 
Det är i alla fall deppighet som går över. :-) 
I morgon är det tisdag. 

Jag ska inte ironisera över att januari är jobbig för många, inte minst ekonomiskt. Självklart inte. Och dessutom är många deppiga för att de inte lyckats hålla sina nyårslöften om ett hälsosammare liv...Men är det inte så att "nyårslöften är till för att brytas"?

Jag gav som vanligt inget nyårslöfte men jag uttalade för mig själv mina önskningar. De har inte uppfyllts än men året har ju precis bara börjat :-)

Fyra vackra domherrar ser jag när jag tittar ut genom fönstret. <3 Någon promenad blir det inte idag, kroppen värker för mycket. 

Jag ska trumma lite. Det är läkande. 

(null)
Dagens stenar <3

Kärleksljus
❤️

Taggar: #bluemonday#logik#domherrar#hopp;

Kommentera inlägget här :